По-рано в Народното събрание спешно беше свикан Председателски съвет във

...
По-рано в Народното събрание спешно беше свикан Председателски съвет във
Коментари Харесай

Генчовска отива в парламента заради връчената нота от Митрофанова

По-рано в Народното събрание незабавно беше призован Председателски съвет по отношение на нотата на посолството на Руската федерация от през днешния ден.

С нея се слага ултиматум България да отдръпна до 12 ч. на 1 юли нотите за оповестените за личност нон грата чиновници на съветските задгранични представителства. В противоположен случай ще бъде издигнат въпроса за закриване на Посолството на Руската федерация в България.

Преди час ръководителят на „ Възраждане “ Костадин Костадинов изиска от ръководителя на Народното събрание, краткотрайно изпълняващият длъжността Мирослав Иванов, да свика ексклузивен Председателски съвет, на който да се обясни тематиката по отношение на нотата.

Костадинов сподели, че ще внесе искане към ръководителят на Народното събрание министър председателят в оставка Кирил Петков, министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска и министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков да бъдат изслушани в Народното събрание.

Днес в Министерство на външните работи , по искане на съветската страна, беше призната посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова. Тя връчи вербална нота, с която в безусловен звук се слага искане за отдръпване до 12 ч. на 1 юли 2022 година на нотите за оповестените за личност нон грата чиновници на съветските задгранични представителства. В нотата се декларира, че в противоположен случай „ пред съветското управление безотлагателно ще бъде издигнат въпрос за закриване на Посолството на Руската федерация в Република България “.

Министерството на външните работи навреме уведоми кабинета на министър-председателя за нотата на съветската страна и изиска инструкции за по-нататъшни дейности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР