По-рано този месец създателите на Marvel’s Spider-Man Insomniac Games, пострадаха

...
По-рано този месец създателите на Marvel’s Spider-Man Insomniac Games, пострадаха
Коментари Харесай

Insomniac с коментар относно хакерската атака

По-рано този месец основателите на Marvel’s Spider-Man Insomniac Games, пострадаха от унищожителна за реномето на компанията офанзива. Рансъмуер група с името Rhysidia съумява да компрометира мрежата на студиото, краде терабайти информация, а по-късно криптира данни. След офанзивата хакерите желаят откуп от Sony, притежатели на студиото. Опитът за изнудване е несполучлив и Rhysidia разгласяват съвсем всичко, което са откраднали от мрежата на Insomniac – над 1.3 милиона файла. В големите архиви се открива корпоративна информация, персонални данни на хората, работещи в студиото, информация за сегашни и бъдещи планове на Insomniac, няколко подготвени гейм билда, вътрешна преписка, контракти, какво ли не.

Шокът от офанзивата сигурно е бил опустошаващ за доста от хората в Insomniac Games. Пропуските в сигурността очевидно са големи поради мащаба на офанзивата. До този миг не бяхме чули нищо от самите Insomniac, само че тези дни и това се случи. От студиото разгласиха и особено известие в профила на компанията в „ Х “, в което се показва признателност за поддръжката, която Insomniac получават от сътрудниците си от гейм промишлеността и декларират, че остават непоколебими в това толкоз мъчно за тях време.

„ Ние сме по едно и също време гневни и натъжени от скорошната незаконна хакерска атака към студиото ни и прочувствения удар, който екипът ни от разработчици трябваше да понесе. През последните няколко дни сме се обърнали един към за да се поддържаме взаимно “, пишат Insomniac Games. Според информация на Bloomberg, през последните няколко дни хората в студиото се ровят в даркуеб пространството, с цел да ревизират дали персоналните данни, които изтекоха не са препоръчани към този момент за обмен в някои от многото ъндърграунд конгреси. Студиото продължава работа по Wolverine, без значение от разпространяващия се в Мрежата игрови билд на играта.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР