По-рано този месец излезе любопитна статистика, за която рядко преди

...
По-рано този месец излезе любопитна статистика, за която рядко преди
Коментари Харесай

Поне една трета от киберпрестъпниците са жени

По-рано този месец излезе любопитна статистика, за която рядко преди е ставало дума. Оказва се, че дамите имат много съществено наличие в киберпрестъпните среди. Вероятно това, което на мнозина от вас ви идва мислено, когато чуете думата „ хакер “ (в смисъл на „ киберпрестъпник “) е млад мъж, нормално бял, на възраст от 18 до 40 години, да речем. Но съгласно едно забавно проучване на компанията за интернет и компютърна сигурност Trend Micro, най-малко 30% от киберпрестъпниците би трябвало да са дами. Как е извършено въпросното изследване?

От защитната компания употребявали ML програмен продукт с името Gender Analyzer V5, с цел да проучват написаното от 50 случайно подбрани гости на хакерския конгрес за рускоговорящи XSS forum и изявленията на 50 инцидентно определени участници в киберпрестъпния конгрес за англо-говорящи Hackforum. Софтуерът открил, че 30% от пишещите в XSS forum са дами, до момента в който 36% от оценените изявления в Hackorum идват от цени.

„ Нашата контролна група се състоеше от 10 псевдонима, които разкриват своя пол онлайн и се разпознават като дами от двата форума “, пишат Trend Micro. Когато пуснали техните изявления през софтуера, употребяващ машинно образование, те открили, че изявленията на всички тези консуматори били квалицирани като идващи от цени с осреднен % на акуратност от 82.4%. След това, експертите употребявали различен AI програмен продукт, посредством който валидирали резултатите си. За тази цел те употребявали Semrush – маркетингов AI инструмент, който употребява логаритми от региона на машинното образование, с цел да проучва информация от обществените мрежи и различен вид източници, с цел да дефинира демографските характерности на потребителите, като пол и други От данните на този програмен продукт се оказало, че процентът на дамите в тези конгреси бил дори по-висок – 41% за XSS и 40% в Hackforums. За съпоставяне, пишат Trend Micro, дамите в пандизите в Съединени американски щати, Англия и Русия съставляват едвам от четири до осем %.

От компанията заключават, че като цяло киберпрестъпната стопанска система не прави разделяне сред хората и приема всеки, който има нужните умения и опит, с цел да се оправи със дилемите си. „ Следователно, ние предлагаме на проверяващите органи да заобикалят авансово да смятат, че обещано киберпрестъпление е осъществено от мъж, защото това основава неправилно предрешение в хода на следствието “, пишат Trend Micro.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР