По-рано този месец, Джейсън Шрайър отново успя да разбуни духовете

...
По-рано този месец, Джейсън Шрайър отново успя да разбуни духовете
Коментари Харесай

Петиция настоява за продължение на Days Gone

По-рано този месец, Джейсън Шрайър още веднъж съумя да разбуни духовете в общественото пространство, разкривайки анулирано продължение на Days Gone. Първата игра, разбираме от обявата на Шрайър, била финансово сполучлива. Макар че не е била подобен триумф в облагите си, както The Last of Us Part II или God of War, да речем. Именно това е предиздвикало мениджмънта на компанията да се откаже от концепцията за продължение – каквато към този момент имало. За това призна и Джеф Рос, шеф на Days Gone. Рос не споделя в директен текст, че Sony са виновници за неосъществяването на играта – заради подписано съглашение – само че от подробните му пояснения за това, което е трябвало да включва Days Gone, разбираме, че това не е просто мъглява идея. А има геймъри, които желаят такова продължение.

През предходната седмица, на страниците на Change.org се появи, настояваща точно за това. „Има милиони, които желаят Sony PlayStation да утвърди Days Gone2. И искам всички почитатели да подпишат петицията. Те не могат просто по този начин да пернат шалтера на сходна удивителна игра, която остана с отворен край“, написа основателят на петицията, която има към този момент съвсем 47 000 подписали се под нея. Що се отнася до разкритията във връзка с продължението на играта, то в края на седмицата имаме стана ясно още нещо забавно.

Дейвид Джафе, един от основателите на God of War, продължава да нищи обстановката в своя YouTube канал. След като по-рано този месец Джафе с някогашния шеф на Sony Bend, Джеф Рос, в края на предходната седмица, той изявление и с Джон Гарвин, водещият сценарист и креативен шеф на Days Gone. Гарвин и Рос напуснаха Sony Bend през декември предходната година, а причина за това най-вероятно са серията от решения на компанията-майка. От думите на Гарвин излиза наяве, че Metacritic, уеб сайтът за оценка и ревюта за кино, телевизия, музика и видеоигри, е изиграл не дребна роля в тази ситуация. Макар и с добра потребителска оценка, то мнението на рецензията и медиите за Days Gone. „Metacritic е всичко за Sony“. Така може да се заключи казаното от Гарвин пред Джафе. Именно оценката на рецензията, разкрива той, е повода, както да не бъде дадена зелена светлина на продължението, по този начин и за неговото овакантяване. „Това просто е действителността за Sony. Оценката в Metacritic е всичко. Ако изпълнявате ролята на креативен шеф и оценката на играта ти е към 70, то няма да си още дълго време креативен директор“, разкрива Гарвин.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР