По-рано този месец Apple направи огромни отстъпки, за да се

...
По-рано този месец Apple направи огромни отстъпки, за да се
Коментари Харесай

Нов удар по Apple: САЩ обвиняват компанията в монопол, изкуствено повишаване на цените и нелоялна конкуренция

По-рано този месец Apple направи големи отстъпки, с цел да се съобрази с европейското законодателство, като разреши изтеглянето на приложения от уеб сайтове за разработчици. Но Министерството на правораздаването на Съединени американски щати нанася нов удар на компанията: иск за противозаконен монопол на пазара на смарт телефони, оповестява изданието The Verge.

Американските управляващи считат, че корпорацията лимитира опциите на разработчиците от " години “, блокира достъпа им до функционалностите на iPhone и затруднява прекосяването на потребителите към Android, като ги държи в своята екосистема и " ги принуждава да харчат повече пари “.

Apple към този момент отговори на изказванията. Те считат желае за " незаконосъобразен от позиция на обстоятелствата и правото “ и увериха, че ще го оспорват.

Представител на Apple посочи, че в предишното разработчиците са се опитвали да създадат Apple Watch съчетаем със смарт телефони с Android. Компанията отделила три години в създаването на технологията, само че в последна сметка се отказала от концепцията " заради механически ограничавания “. Известно е, че делото против Apple се приготвя от 2019 година, когато Министерството на правораздаването на Съединени американски щати разгласи антитръстово следствие на компанията. Гугъл се сблъска с сходно дело предходната година, написа " Фокус ".

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати заведе делото две седмици след влизането в действие на Закона за цифровите услуги на Европейски Съюз. Apple бе принудена да направи обилни отстъпки: по-специално да премине към USB-C в iPhone, да разреши инсталирането на приложения от платформи на трети страни и да вкара поддръжка на RCS в iMessage.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР