По-рано тази седмица Стоцки получи окончателен отказ от Върховния административен

...
По-рано тази седмица Стоцки получи окончателен отказ от Върховния административен
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Съгласно ли е българското служебно правителство, че в Русия има демокрация, та да гоним про...

По-рано тази седмица Стоцки получи финален отвод от Върховния административен съд за политическо леговище в България с претекста, че в Русия няма фрапантни отрицателни промени, а обществото управлява демокрацията и гражданските права. Така съдът удостовери решенията на Държавната организация за бежанците (ДАБ) и на първоинстанционния административен съд, които Стоцки апелира. 

 

Стоцки избяга от Русия в първите дни на войната против Украйна и с многочислени участия в обществени митинги и с медийни участия у нас изрично осъждаше съветската експанзия. Ивайло Мирчев попита Демерджиев дали е склонен с констатацията на организацията, че в случай че Стоцки се върне в Русия, няма да бъде заплашен от гонене поради гражданската си позиция. 

 

“Според Държавната организация за бежанците ситуацията в Русия не се е трансформирало фрапантно в отрицателно отношение през последните две десетилетия. Въпреки някои по-строги политики, целящи консолидирането и централизирането на властта в ръцете на ръководещата партия, в Москва има построени демократични институции и настоящи цивилен организации, следени от обществото ”, цитира организацията Мирчев. 

 

И изрази изумлението си от политическата оценка на специалистите в нея: 

“Очевидно Държавната организация за бежанците към момента има чувството, че Брежнев е на власт. Ние обаче доста добре знаем какво се случва в Русия с враговете на Путинския режим. ” 

 

Вицепремиерът и вътрешен министър Демерджиев, назначен от президента, отговори, че мнението на ДАБ е минало през съответния правосъден надзор и не е негова работа да го разяснява. “Съдът е решил претекстовете на Държавната организация за бежанците. В момента няма какви дейности да подхваща в границите на моите пълномощия ”, оправда се Демерджиев.

 

“Въпросът ми е, според ли е българското служебно държавно управление, че в Русия има народна власт и всичко е цветя и рози? Въпросът ми е, дали ще предприемете нещо, а не да ми потвърдите какво е споделил съдът, чието решение не разясня ”, репликира го Мирчев.

 

В началото на изявлението си Мирчев съобщи, че в началото е желал да попита и служебния министър председател Гълъб Донев, за какво му лишава към този момент 10 месеца да подмени представителя на страната в “Лукойл Нефтохим Бургас ”. Отсъствието на министър-председателя обаче бе обяснено с 2 юни и поклонението на връх Околчица. “Очевидно господин министър председателят, както споделят в армията, към този момент го е подкарал на уволняване ”, сподели Мирчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР