По-рано тази седмица новината за отделянето на Saber Interactive от

...
По-рано тази седмица новината за отделянето на Saber Interactive от
Коментари Харесай

Стана ясна сумата, за която са се откупили Saber Interactive от Embracer

По-рано тази седмица новината за отделянето на Saber Interactive от Embracer Group стана факт. За един сходен ход се говореше от няколко седмици. Компанията е съумяла да получи независимостта си в договорка на стойност $247 милиона. Освен това, студиото е поело отговорността и на няколко други разработчика, които са били благосъстоятелност на Embracer Group.

Embracer, медиен консорциум и един от най-големите издатели на гейм наличие, организират серия от съкращения в последните две години. Причината за това се явява неуспехът на договорка на компанията от предходната година. Това донесе загуби на компанията от над $2 000 000, което и повода Embracer да одобри оздравителна бизнес тактика. Настоящото съглашение със Saber Interactive (Spintires, Evil Dead: The Game) се явява част от тази тактика. Сред студиата, с които си потегля Saber от Embracer личат имената на 3D Realms, Slipgate Ironworks, New World Interactive, Nimble Giant, Mad Head Games, Fractured Byte и други От Embracer афишират, че са дивестирани над 38 гейм плана, както и гейм технология.

Шведският консорциум резервира обаче права над някои от судиата, които са оперирали под управлението на Saber. Става въпрос за компании, като Tuxedo Labs, Studios, Beamdog, Tripwire Interactive, Snapshot Games, Aspyr Media и други Embracer ще продължат да са и притежател над 14 разрастващи се плана на тези студиа. За отбелязване е към този момент обявена ААА игра от страна на 4A Games. Предполага се, че това е продължение от света на Metro. И що се касае до 4A Games, по силата на съглашението сред двете страни, Saber резервират опцията да придобият студиото. Даже и да се случи това обаче, правата над актуалните планове от света на Metro ще останат благосъстоятелност на Embracer Group.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР