По-рано тази седмица, CBC , че са се сдобили с

...
По-рано тази седмица, CBC , че са се сдобили с
Коментари Харесай

EA отрекоха обвиненията в нечестни практики

По-рано тази седмица, CBC, че са се сдобили с вътрешен документ, изминал от горните етажи на властта в Electronic Arts, от който излиза наяве, че компанията освен не се пробва да лимитира дейностите си във връзка с кутиите с плячка и нечестното ангажиране на играещите, само че и подтиква тези практики.

ЕА не престават да настояват по какъв начин упоменатите „кутии с плячка“ не са хазарт и не престават да натрупат десетки милиони облага от тях (компанията регистрира доход от $1.5 милиарда за фискалната 2020 от тях). Какво могат да кажат за своята златна мина въпреки всичко, нали? Не всички обаче гледат толкоз лековато на казуса, колкото изпълнителния шеф на Electronic Arts Питър Мур, който подценява всевъзможни обвинявания, че те са форма на хазарт. Така да вземем за пример, в края на 2020 съдът в Хага постанови, че кутиите влизат в несъгласие с нидерландските закони, регулиращи хазарта. Вследствие от решението, локалната власт заплаши EA със солени санкции, в случай че не отстрани хазартния детайл от FIFA Ultimate Team (FUT). Брожението от страна на управляващите в други страни към сенчестите на практики на американския колос в гейминга не стопират. В началото на този месец, английската организация GambleAware разгласява обширно изследване, извършено от университетите в Уулвърхямптън и Плимут, което връзката сред кутиите с плячка и хазарта.

В упоменатия документ, станал притежание на CBC посредством техен източник, който те не посочват, се декларира ясната цел играещите FIFA да бъдат привлечени да играят FUT режима. „Правим всичко допустимо да насочваме играещите там“, се декларира в една от главните точки в документа. И несъмнено, че това е проблем, тъй като не става дума за възрастни, а за подрастващи и дори деца, а самите ЕА отхвърлят да назоват нещата с същинските им имена.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР