По-рано руската Централна банка съобщи, че повишава почти двойно основния

...
По-рано руската Централна банка съобщи, че повишава почти двойно основния
Коментари Харесай

Песков определи санкциите на Запада като абсурди, Централната банка ще се справи

По-рано съветската Централна банка заяви, че покачва съвсем двойно главния си лихвен % - от 9,5 на 20 на 100
Икономическата действителност в Русия се е трансформирала, само че няма съображение да се съмняваме в успеваемостта и надежността на Централната банка, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.

Песков също по този начин означи, че глобите, които Западът наложи против съветския президент Владимир Путин, са „ неуместни “ и „ доста недалновидни “

„ Западните наказания против Русия са тeжки, само че страната ни има нужния капацитет да компенсира вредите “, сподели той на конференция. Говорителят добави, че през днешния ден Путин ще работи по стопански въпроси и ще се срещне с основни министри, в това число финансовия, както и с шефа на Централната банка.

Русия има към 630 милиарда $ (470 милиарда английски лири) в запаси - ресурс от спестявания - насъбрани от покачващите се цени на петрола и газа, написа Би Би Си.

Но защото огромна част от тези пари се съхраняват в задгранични валути като $, евро и стерлинги, както и злато, западната възбрана за работа с съветската централна банка лимитира достъпа на Москва до парите в брой.

В резултат на глобите, оповестени в понеделник, цената на рублата, падна с цели 40% по отношение на щатския $.

По-рано съветската Централна банка заяви, че покачва съвсем двойно главния си лихвен % - от 9,5 на 20 на 100, с цел да отбрани стопанската система от предстоящата инфлация и обезценяването на рублата, която поевтиня с 30% по отношение на щатския $.

По мотив решението на Европейски Съюз да подкрепя Украйна и с оръжия Песков акцентира, че това е рисково и дестабилизиращо и потвърждава, че Русия е права в напъните си да демилитаризира съседката си.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР