По-рано Русия атакува инфраструктура в Одеса и остави части от

...
По-рано Русия атакува инфраструктура в Одеса и остави части от
Коментари Харесай

Спряха два блока на Новочеркаската ТЕЦ заради пожар, Киев твърди, че е нападение с дронове

По-рано Русия нападна инфраструктура в Одеса и остави елементи от града без електрозахранване
Два блока на Новочеркаската топлоелектрическа централа в съветската Ростовска област са били изключени, откакто в нея избухнал пожар рано тази заран, заяви Ройтерс, като се базира на губернатора на региона.

Пожарът е бил загасен и няма жертви, заяви губернаторът Василий Голубьов в Телеграм, представен от Българска телеграфна агенция.

Той не уточни причина за пожара, само че украинската организация УНИАН оповестява, че в региона е имало нахлуване с дронове, а локални поданици са съобщили в Телеграм, че са чули минимум 10 детонации и тон, присъщ за дронове-камикадзе.

На места в региона е имало и спирания на електроснабдяването.

Малко по-рано Ройтерс, базирайки се на регионалния шеф на Одеска област Олег Кипер, заяви, че въздушно нахлуване с дронове е направила тази нощ Русия против украинския град Одеса.

Кипер написа в Телеграм малко след среднощ, че новото нахлуване е нанесло вреди по инфраструктура и елементи от града са без електрозахранване.

На място са пристигнали спешни екипи, прибавя Българска телеграфна агенция.

В неделя съветска офанзива засегна подземно газово вместилище в Украйна като част от вълната от удари против енергийната инфраструктура на страната.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че напъните за възобновяване на електроснабдяването са най-трудни в Харков. В неделното си видеообръщение той сподели, че 200 хиляди поданици на Харков са без надеждно електроснабдяване и в града е натрапен режим на тока, до момента в който електрическата мрежа е възобновена в останалите региони.

ДТЕК, най-голямата частна енергийна компания в Украйна, заяви, че режим на тока е натрапен и в Одеса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР