По-рано през годината Александър Зверев направи разкритие, че е със

...
По-рано през годината Александър Зверев направи разкритие, че е със
Коментари Харесай

Зверев: Всички ми казваха, че с диабет никога няма да успея в спорта


По-рано през годината Александър Зверев направи разобличаване, че е със захарен диабет от четиригодишна възраст. Поради това германецът реши да сътвори фондация, посредством която да оказва помощ на младежи, които също имат диабет.

Успехите на корта са това, което дава убеденост на Зверев да приказва по тематиката, откакто в предишното е бил потискан от разнообразни експерти, казващи му, че с това положение не би могъл да бъде професионален състезател.

„ Винаги ми споделяха, че няма да съумея с диабет. Различни лекари, разнообразни експерти споделяха: Професионален състезател с диабет? Това е невероятно. В един миг си споделих: Аз съм втори в света, олимпийски първенец съм, мога да оказа помощ на другите с този проблем! “

„ Мога да окуража другите, мога да бъда посланикът на тематика диабет. Помислих си, че се усещам добре, на 25 години съм и желая да оказа помощ на други деца и изключително на други родители. Искам да им покажа, че всичко е допустимо с диабет. Затова го разкрих. “

За Зверев втората половина на 2022-а бе доста сложна. Заради получената тежка травма по време на полуфинала на Ролан Гарос с Рафаел Надал той по този начин и не съумя да направи завръщане през сезона. Все отново положителните дни наподобяват на хоризонта. Още на 8 декември ще забележим германеца в игра по време на демонстративния шампионат в Саудитска Арабия Diriyah Cup.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР