По-рано през година Huawei изпревари Apple и вече е вторият

...
По-рано през година Huawei изпревари Apple и вече е вторият
Коментари Харесай

Huawei Mate 10 и Mate 10 Pro: големи екрани, добри камери и умни функции

По-рано през година Huawei изпревари Apple и към този момент е вторият максимален снабдител на смарт телефони, след Samsung. Досега китайската компания нямаше в арсенала си устройство, което да се опълчи на последните iPhone и Galaxy устройства. От там се надяват с новите Mate 10 трансформират това.

Сега показаните смарт телефони не наподобяват по-различно от конкуренцията. Според производителя обаче разликите са “под капака” - от там оповестиха новите си артикули за по-умни от своите събратя. Надеждите в тази посока са предоставени на така наречен NPU (Neural Processing Unit), посредством който устройството може да проучва и да се нагажда съгласно съответните условия. Целта е то да работи по-бързо и по-дълго.

Както и предходната година са налице два Mate телефона – елементарен и Pro модел. Този път обаче те идват със заменени идентичности. Mate 9 Pro разполагаше с Home бутон, ситуиран под екрана и надлежно оферираше по-малко екранна повърхност. Сега това са главните индикатори на “обикновения” модел. Mate 10 идва с 5,9-инчов Quad HD LCD екран, а по-скъпият му другар е с 6-инчов Full HD AMOLED екран. При втория екранната повърхност е с 18:9 отношение на страните.

Това не са единствените разлики. И двата модела се оферират с 64 GB вградена памет и 4 GB RAM. За “баткото” обаче е очакван и вид с 128 GB памет и 6 GB RAM. Допълнително Mate 10 Pro идва е сертифициран по IP67 за прахо- и влагозащита. Обикновеният модел не може да бъде мокрен, само че пък разполага 3,5 мм аудио жак.

И двата смарт телефона са основани на един и същи чипсет – Kirin 970. Според Huawei той предлага с 20 на 100 по-добра енергоефективност. В композиция със непокътнатата от предходната година 4000 mAh батерия потребителите би трябвало да виждат удължено време на работа надалеч от контакта. И двете нови устройства не оферират безжично зареждане, макар стъклените си задни панели.

Основното изобретение в упоменатия Kirin 970 е така наречен Neural Processing Unit (NPU). Подобно на Apple A11 чипа, оборудван с невронен процесор, Mate 10 също ще предлага модерните звучащите машинно образование и изкуствен интелект. Huawei не оферират собствен образован асистент и упоменатите умни благоприятни условия ще се употребяват за оптимизране работата на смарт телефона. Според компанията с помощта на тях той може да е до 25 пъти по-бърз и 50 пъти по-енергоефективен.

Моделите са оборудвани с двойни камери, надлежно с 20-магепислелов монохромен датчик и 12-мегапискелов пъстър. И двете са f/1.6, като e налице и оптична стабилизация. Споменатият NPU оказва помощ при разпознаването на изображения и сменя режимите на снимане според от изискванията. Предната камера е с по-скромен 8-мегапикселов датчик и f/2.0. За сметка на това тя също ще се възползва от умния хардуер за по-бързо фокусиране при групови фрагменти.

Mate 10 е един от първите смарт телефони, работещи под Android 8 Oreo. За да означи този факт софтуерният скин на Huawei (EMUI) скача непосредствено на 8-ма версия, от миналогодишната 5-та. Едно от главните нововъведения в нея е опционалният виртуален Home бутон – комфортна функционалност за Mate 10 Pro, който не разполага с хардуерен подобен.

Huawei желаят Mate 10 да бъде и интелигентен настолен асистент. Както и Galaxy S8 и Note 8, новият флагман на китайския производител може да бъде обвързван с екран. За разлика от конкуренцията даже не е нужна спомагателна док станция. Потребителят просто би трябвало да употребява включените в комплекта кабели, с цел да трансформира смарт телефона си в дребен настолен компютър, можещ да работи с няколко приложения по едно и също време и поддържащ Bluetooth мишка и клавиатура.

Mate 10 ще се предлага кафяв, златетн, розово-злаен и бял вид. Цветовете на Pro вид пък са наследник, исполин, розово злато и кафяво. Допълнително, за втория е планувана и специфична версия на Porshe Design, оборудвана с 256 GB вградена памет.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР