По-рано през днешния ден бе изтеглен жребият за тазгодишния Аустрелиън

...
По-рано през днешния ден бе изтеглен жребият за тазгодишния Аустрелиън
Коментари Харесай

След успех над световната №4: Опонентката на Томова на АО е 1/2-финалистка в Аделаида

По-рано през днешния ден бе изтеглен жребият за тазгодишния Аустрелиън Оупън, който отреди първата ни ракета при дамите Виктория Томова да се изправи на старта против международната №12 Белинда Бенчич. Това се явява още по-сериозно предизвикателство за родната ни представителка, защото швейцарската тенисистка се намира във впечатляваща форма през първите седмици на новия сезон и през днешния ден се класира за полуфиналите на WTA 500 конкуренцията в Аделаида след трисетов триумф над четвъртата в света Каролин Гарсия. Победата за швейцарката пристигна след 6:2 3:6 6:4, а в борбата за място във финалния дуел ѝ следва да се изправи против шестата сложена Вероника Кудерметова.

Откриващата част мина под цялостната доминация на олимпийската шампионка, която ловко изваждаше своята противничка от удобната ѝ зона, миксирайки плоски със сечени удари. Пропуските от страна на французойката не спираха да се множат и по този начин швейцарската представителка поведе с 5:1, след което бе единствено въпрос на време да затвори сета в своя изгода.

Втората част започва надалеч по-равностойно, защото Гарсия съумя да стабилизира изявите си и към този момент все по-често я виждахме да заема офанзивна позиция в разиграванията. Именно тази смяна в играта ѝ я изведе до първи пробив в шестия гейм, който се оказа и съдбоносен за равнене на общия резултат.

В началото на финалния сет самодейността още веднъж бе на страната на Бенчич, която бе първата, осъществила брейк за 3:1. Моментално по-късно обаче тя позволи фрапантен спад в равнището си на показване и след серия от грешки изгуби преднината си - 3:3. Последваха минути, в които двете състезателки бяха безусловно безпогрешни на начален удар, само че в десетия гейм Гарсия бе застигната от нервното напрежение, поради което позволи няколко непредизвикани неточности в подаването си, помогнали на швейцарката да запише нова победа на сметката си.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР