По-рано през деня, докато даваше една от своите типични пресконференции

...
По-рано през деня, докато даваше една от своите типични пресконференции
Коментари Харесай

МФ до Борисов: Некадърни и безотговорни сте вие

По-рано денем, до момента в който даваше една от своите типични конференции без опция за въпроси и по целия политико-културен-икономически конспект, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов реши да разяснява намаляването на българския дял от финансирането по проекта за възобновяване и резистентност. Страната ни ще получи с към милиард лв. по-малко (заради малко по-доброто показване на стопанската система ни в пандемията от предстоящото, б.р.). В опит да припише някаква виновност за това на държавното управление " Петков ", Борисов разгласи, че " се губят милиарди от несръчност, от безнаказаност ".

Напълно предстоящо - отговорът на Министерството на финансите не закъсня.

" Министерството на финансите е изцяло според с определението „ несръчност и безнаказаност ", само че то се отнася за държавното управление на господин Бойко Борисов, което през февруари 2021 година е подкрепило и е гласувало в Европейски Съюз задължението за понижение на средствата по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) като част от правната рамка на Механизма за възобновяване и резистентност ", стартират от ведомството на Асен Василев.

След което напомнят, че точно в подписаната от Борисов рамка бе заложено общото решение 30% от общото безплатно финансиране да бъде преизчислено въз основата на действително регистрирания стопански напредък през 2021 година Сега просто имаме изчистените данни.

" България има по-добри стопански индикатори от междинните за Европейски Съюз. Промяната в средствата от ПВУ е вследствие на по-добър от упования стопански напредък за 2021 година Тъй като българската стопанска система надвиши упования към февруари 2021 година напредък, до момента в който други европейски стопански системи се показаха под упованията и въз основата на признатата при започване на 2021 година правна рамка към тях бяха пренасочени средства сред държавите-членки ", не престават обяснението си до водача на ГЕРБ от министерството.

От МФ напомнят също, че 22 страни получиха понижаване на сумите и по проекта, като на 7 от тях то е доста по-голямо от това на България.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР