По-рано през деня британският шарже д`афер в Москва Том Дод

...
По-рано през деня британският шарже д`афер в Москва Том Дод
Коментари Харесай

Русия ограничава движението на британските дипломати

По-рано денем английският шарже д`афер в Москва Том Дод беше извикан в дипломатическото ведомство.

" Британската страна беше осведомена за решението за въвеждане на процедура за известяван за придвижването на чиновниците на английските дипломатически задачи на територията на нашата страна като отговор на враждебните дейности на Лондон, в това число тези, които попречват естественото действие на съветските задгранични институции във Англия ", показаха от съветското Министерство на външните работи.

Както обясниха от министерството, в този момент упълномощените чиновници на английското посолство в Москва ( като се изключи посланика и трима други висши дипломати) и на генералното консулство в Екатеринбург (с изключение на генералния консул) би трябвало да изпращат съобщение минимум пет работни дни авансово за пътешестване отвън 120-километровата зона за свободно придвижване. " Такъв документ би трябвало да съдържа информация за времето, задачата, типа на пътуването, плануваните настоятелен контакти, съпътстващите лица, типа на превоза, местата за посещаване и настаняване, както и маршрута на пътуването ".

На английския шарже д`афер в Москва в съветското Министерство на външните работи му е била отправена забележка за това, което съгласно Москва е поддръжка за " терористичните дейности " на Украйна и за възпрепятстването на съветската дипломация във Англия, съобщи Ройтерс.

Англия е един от най-отявлените поддръжници на съгласуваната интернационална съпротива на това, което Москва назовава своя " специфична военна интервенция " в Украйна, и един от водещите западни снабдители на оръжия, които оказват помощ на Украйна да се отбрани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР