По-рано председателят на СОС Герджиков поясни, че действащият кмет на

...
По-рано председателят на СОС Герджиков поясни, че действащият кмет на
Коментари Харесай

Ето Кой Сяда На Кметския Стол В Община Младост На Мястото На Арестуваната За Подкуп Десислава Иванчева!

По-рано ръководителят на СОС Герджиков разясни, че настоящият кмет на региона Десислава Иванчева, макар че е в ареста, е в отпуск и би трябвало да издаде заповед кой да я замества.

Припомняме, ден по-рано от регион " Младост " излязоха с декларация, че двамата зам.-кметове Владимир Клисуров и Румен Русев в екип ще управляват администрацията на региона, а самият Клисуров си направи отказ. Самата Иванчева го уточни да я замества в писмо до районното кметство.

На 17 април кметът на столичния регион " Младост " бе показно задържана в центъра на София. Тя престоя часове наред на улицата, заобиколена от служители на реда, чиновници на прокуратурата и на антикорупционната организация. Арестът стана ден преди оповестената конференция за заплахата от застрояване на зелените площи в региона и седмици откакто Иванчева бе сезирала прокуратурата за подозрения за имитация на документи от страна на вложител. На 20 април Спецсъдът остави за непрекъснато в ареста Десислава Иванчева.

Припомняме, също по този начин, че Иванчева бе заподозряла, че зад нейния арест стои настояването на зам.-кмета Румен Русев да заеме мястото й. Това изказване бе отречено от Русев. В следствие се оказа, че е била подведена и към този момент нямала срещу Русев да е изпълняващ длъжността.

" В свое заявление госпожа Иванчева декларира, че излиза в заплатен отпуск и показва като собствен заместител господин Клисуров. Поради обстоятелството, че е не запомнила да издаде заповед за това краткотрайно предопределение, се постанова този административен вакуум да бъде напълнен от столичния общински съвет. Тъй като Иванчева е определена мажоритарно, ще се съобразим с нейния избор, който тя е показала, че може да извършва краткотрайно тази функционалност ", съобщи Елен Герджиков, ръководител на Столичния общински съвет (СОС).

Герджиков добави, че в региона към този момент има проблеми със закъснение на заплатите на чиновниците в общината, както и с услуги, които се дават на жителите.

По време на разискването в залата на Столична община участваха и двамата зам.-кметове на " Младост " - Владимир Клисуров и арх. Румен Русев.

Кметът на София Йорданка Фандъкова прочете заповедта, с която е дала пълномощия на Иванчева да управлява строителството на обекти от 4-а до 6-а категория. Тя се стимулира с настояването да спрат спекулациите, че е предоставила изключителни пълномощия на Иванчева.

" Когато някой областен кмет изиска да му дава сходни пълномощия, нямам никакви учредения да му откажа. Последно такива пълномощия предоставих и на кмета на регион " Витоша ". Категорично обаче не дава отговор на истината, че кметът на " Младост " е имала изключителни пълномощия ", съобщи Фандъкова.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР