По-рано от първоначално обявения час и отново в окови, обвинената

...
По-рано от първоначално обявения час и отново в окови, обвинената
Коментари Харесай

Десислава Иванчева бе изписана от болницата


По-рано от в началото оповестения час и още веднъж в окови, упрекнатата за рушвет кмет на столичния регион „ Младост ” Десислава Иванчева беше изписана от „ Майчин дом ”, където през предходната седмица постъпи за проучвания. Това оповестиха от екипа й във „ Facebook ”, съобщи бТВ.

„ Най-лошото е, че тя няма да бъде в лечебницата на Централния затвор, а непосредствено в ареста, където изискванията унищожават здравето им. Ще изпратим протестна нота до посолствата на демократичните страни и до европейските институции ”, пишат още сподвижниците на Иванчева.

Довеждането й с белезници на ръцете и краката провокира скандал, като адвокати разясниха, че в тази ситуация не става дума за особено отношение към кмета, а за нарушаваща законите и Конституцията процедура, прилагана по отношение на всички арестанти, които се конвоират до лечебно заведение. Властите обаче обясниха дейностите си с множеството случаи на избягали лица.

Днес се очакваше акция в поддръжка на Иванчева, само че по-ранното й изписване я осуети. В понеделник пред Министерския съвет обаче ще има митинг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР