По-рано днес Volvo Cars обяви плановете си да построи нов

...
По-рано днес Volvo Cars обяви плановете си да построи нов
Коментари Харесай

Volvo ще построи завод за 1.2 милиарда евро в Словакия

По-рано през днешния ден Volvo Cars разгласи проектите си да построи нов цех в Европа, който ще бъде трети за Шведската компания. Досегашните заводи в Гент и Торсланда ще работят взаимно с новата такава, намираща се в словашкия град Кошице. Това ще е петият авто цех в страната, а отVolvo си слагат за цел той да е напълно климатично безпристрастен и да създава само електрически коли.
`Volvo

Тези проекти са с унисон в тактиката за напълно електрическо бъдеще на шведската компания, които би трябвало да влязат в действие от 2030 година. Изграждането на оборудването би трябвало да стартира още от идната година, а оборудването на завода би трябвало да започва през 2024 година. Две години по-късно би трябвало да забележим и първите серийни коли, които ще излязат от там, разкриват от Volvo.

По проект фабриката би трябвало да създава по към 250 хиляди автомобила годишно, което ще успее да усили индустриалния потенциал на марката в Европа до 600 хиляди автомобила. Това би трябвало да помогне доста и за постигането на друга цел, а точно продажбата на над 1.2 автомобила годишно в целия свят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР