По-рано днес вицепрезидентът Йотова посети и тържествата на връх Шипка,

...
По-рано днес вицепрезидентът Йотова посети и тържествата на връх Шипка,
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Няма да позволим да се разделят героите

По-рано през днешния ден вицепрезидентът Йотова посети и тържествата на връх Шипка, където разяснява исторически и политически събития.

Няма да позволим да се прекроява българската история и да се изопачават обстоятелствата, тъй като това е престъплание към идващите генерации и подигравка с паметта на героите. Това сподели в словото си във връзка 119-а годишнина от оповестяването на Илинденско-преображенското въстание в местността Петрова равнища вицепрезидентът Илияна Йотова. С възпоменателна гала и тържествена заря инспекция беше почетена паметта на героите пред Мемориала им в историческата околност. Стотици тракийци и родолюбци се събраха за поклонението, предава БНР.

 

Химнът на Странджа още веднъж огласи сърцето на планината. В осъществяването на групата за достоверен фолклор от Еркеч си включи и вицепрезидентът Илияна Йотова. Заупокойна молитва беше отслужена в храм-костницата " Света Петка ".

Няма да позволим да се разделят героите, тъй като те принадлежат на народа, за който дадоха най-свидното от живота си, сподели в обръщението си към стотиците родолюбци вицепрезидентът Илияна Йотова.

" Тази вечер желая да слага още едно обръщение! България - страна с толкоз дълга история, славна; на борби, на история, на нематериалност и на просвета не заслужава политици, които не знаят тази история, не знаят имената на героите! Такива политици елементарно продават национални ползи. Нямаме потребност от тях!

Програмата продължава с празничен концерт.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР