По-рано днес Visa Inc обяви, че ще позволи използването на

...
По-рано днес Visa Inc обяви, че ще позволи използването на
Коментари Харесай

Visa позволи разплащанията с криптовалути

По-рано през днешния ден Visa Inc разгласи, че ще разреши потреблението на американската криптовалута USD Coin за разплащателни транзакции. Това е следващият знак за възходящо признание на криптовалутите от съществени финансови институции.

Виза започва програмата си за заплащане и криптиране Crypto.com и разгласи, че възнамерява да предложи опцията на повече от сътрудниците си по-късно през годината.

USD Coin е постоянна криптовалута, чиято стойност е закрепена непосредствено към щатския $.

Ходът на Виза идва откакто други огромни финансови компании като Mastercard Inc, BNY Mellon и BlackRock одобриха някои цифрови монети прогнозирайки, че криптовалутите ще станат неотменна част от капиталовите портфейли.

Миналата седмица основателят на Тесла, Илон Мъск разгласи, че искащите да закупят електромoбил Тесла, към този момент могат да го създадат с биткойн. Това изобретение е голяма стъпка напред в потреблението на криптовалути в търговията.

Ръководителят на крипто отдела във Виза, Кю Шефилд разгласи, че обезпечават този достъп на потребителите защото се следи възходящо търсене на разновидности за достъп и потребление на криптовалутите.

До в този момент, цифровата валута държана в портфейла за криптовалута, трябваше да бъде преобразувана в обичайни пари, в случай че клиентът избере да употребява Crypto.com Visa, за заплащане.

Последната стъпка на Visa, която ще употребява блокчейна Еthereum, отстранява нуждата от конвертиране на цифрови монети в обичайни пари, с цел да може транзакцията да бъде уредена.

Портфейлът за криптовалута ще подава обичайната валута в банковата сметка, която ще е обвързвана с Visa и в края на деня автоматизирано ще урежда транзакциите, начислявайки и спомагателни такси за осъществяване на интервенцията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР