По-рано днес във Фейсбук страницата на Иванчева, която от април

...
По-рано днес във Фейсбук страницата на Иванчева, която от април
Коментари Харесай

От Последния Час! Нови Манипулации: Окована Ли Беше Арестуваната Иванчева На Излизане От Болницата

По-рано през днешния ден във Facebook страницата на Иванчева, която от април е в ареста по обвиняване за взимане на рушвет в изключително огромни размери, се появи известие, в което се споделя:

" Деси Иванчева беше изведена от болничното заведение и върната назад в ареста преди оповестения от лекарите час (14 ч. - б.р.) - незабавно след последното ѝ проучване в 8:20 ч. (На 1 август кметицата влезе в " Майчин дом " в София за прегледи на израстък на хипофизата - б.р.) ".

В страницата беше оповестена и фотография, на която се вижда Иванчева в болничния кулоар, с оковани крайници, както и при отвеждането й там преди дни, което провокира мощно отвращение и мнения, че се нарушават човешките й права и даже Конституцията.

Междувременно шефът на пандизите разгласи още през днешния ден, че до края на седмицата ще бъдат направени нови правила за конвоирането на арестанти. След това би трябвало да бъдат одобрени от министъра на правораздаването Цецка Цачева.

Oтвеждането с оковани ръце и крайници до болница се е наложило поради неналичието надостатъчно положително лечебно заведение, в което се настаняват арестантите, разяснява по-рано зам.-министърът на правораздаването Николай Проданов пред БНР. Той посочи, че има единствено две лечебни заведения в България, които са предопределени за пандизчии или арестанти - едната е в София, а другата в Ловеч.

" Аз не съм удовлетворен от тези болнични заведения. Те не разполагат с кой знае какъв брой техника и личен състав. Когато се касае за по-специфично заболяване, сме принудени от закона да водим арестантите до цивилен лечебни заведения, тъй като лекарят им може да разпореди да се направи скенер. Ако разполагахме с естествени лечебни заведения, нямаше да ги водим в публични такива ", сподели още Проданов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР