По-рано днес в Столичния общински съвет (СОС) се състоя среща

...
По-рано днес в Столичния общински съвет (СОС) се състоя среща
Коментари Харесай

От БСП нарекоха срещата с Терзиев панаир, а бюджетът имал много недостатъци

По-рано през днешния ден в Столичния общински съвет (СОС) се състоя среща сред групите в съвета и кмета на София Васил Терзиев, на която бе показан плана на бюджет на София за 2024 година Скоро след началото на срещата кметът Терзиев напусна залата поради противоречие тя да се предава онлайн.

Таков изрази страдание, че " се наложи да присъстваме на сходен панаир ". Държавните и публичните длъжности са за пораснали момчета и девойки, които знаят и могат да работят за хората. И не се сърдят, когато им задават неуместни въпроси. Като да вземем за пример построяването на какъв брой детски градини са планувани в бюджета за 2024 година и за какво спортът е изцяло изключен, разяснява Таков.

Той добави, че общинските съветници от групата на локална коалиция " Българска социалистическа партия за България " имат готови редица въпроси по предлагането на кмета Терзиев и неговия екип за бюджет на Столична община за 2024 година.

" Очаквахме, че ще проведем градивна среща, ще беседваме и ще спорим по съответни тематики в полза на жителите, сподели той. Въпреки че имахме по-малко от 24 часа, с цел да се срещнем с оферти бюджет, ние го направихме. Имахме и съответни оферти, които искахме да обсъдим с всички политически групи, показва Таков

От Българска социалистическа партия ще упорстват техните оферти и корекции да бъдат включени в Бюджет 2024 на Столична община.

Заместник-председателят на групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " и общински консултант Ваня Григорова добави, че е изключително тревожно закриването на съвещанията и срещите за жителите, с цел да не могат те да видят дали определените от тях представители пазят ползите им. " Васил Терзиев още не е осъзнал, че се намира в обществена институция, а не в корпорация, в която може да размахва пръст, да изключва и да включва камери, когато на него му е преференциално ", разяснява Григорова.

Няма за какво да се изненадват сътрудниците, че аз напуснах разискването на бюджета през днешния ден, молбата ми беше доста ясна, а те не се съобразиха. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев пред публицисти, след брифинга на ГЕРБ, в който общинският консултант Георги Георгиев съобщи, че кметът Терзиев е забранил онлайн излъчването на разискването на бюджета, след което е напуснал . Те упрекнаха кмета в пренебрежение към общинските съветници и желаеха той да се извини. Терзиев на собствен ред изясни, че при започване на срещата е помолил да не се записва и излъчва онлайн. Като претекст по тази причина той уточни, че " има време за това ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР