По-рано днес те съобщиха, че планират за утре протест пред

...
По-рано днес те съобщиха, че планират за утре протест пред
Коментари Харесай

Медиците в училищата и детските градини излизат на протест пред СО

По-рано през днешния ден те оповестиха, че възнамеряват за на следващия ден митинг пред Столичната община за нарастване на възнагражденията на работещите в бранш " Детско и учебно опазване на здравето " (детски ясли и здравни кабинети в просветителните институции) в София. Синдикатите упорстват главните заплати на заетите в детското и учебно опазване на здравето да се усилят от 1350 на 1890 лв..

Кметът Терзиев сподели, че за момента контрактуваното нарастване е 100 лв. от 1 април за експерти в бранш " детско опазване на здравето ". По думите му ще се търсят благоприятни условия и за по-голямо повишаване на заплатите в границите на годината.

Столичният кмет сподели, че е уведомил синдикатите за първите стъпки, които общината е подхванала, като финансирането в размер на 8,5 млн. лева за спомагателни хонорари за общинското опазване на здравето, както и 6 млн.лв. за техника и поправки, с цел да се подобрят изискванията на труд.

От здравната федерация " Подкрепа " обявиха, че препоръчаното нарастване е насмешка с хората и че митингът пред общината ще се организира.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР