По-рано днес спасителни екипи в Индия обявиха, че са напът

...
По-рано днес спасителни екипи в Индия обявиха, че са напът
Коментари Харесай

Индия: Спасители са напът да достигнат до 41 работници, блокирани в срутен тунел

По-рано през днешния ден избавителни екипи в Индия оповестиха, че са напът да доближат до 41 строителни служащи , които са блокирани в сринат планински тунел в северната част на страната в продължение на повече от две седмици, заяви “Associated Press ”. Според формалните известия те са съумели да си пробият път през отломките.

Член на Националния орган за справяне с бедствия, който следи от близко избавителните действия на мястото на случая в щата Утаракханд , съобщи, че остава да бъдат прокопани единствено още 2 метра . След като това бъде направено, затрупаните служащи ще бъдат извадени през проход , изработен от заварени тръби , които спасителите са прокарали през пръстта и скалите, сподели още Сайед Ата Хаснаин.

„ Скоро всички братя служащи ще бъдат извадени “, успокои Пушкар Сингх Дхами , почитан чиновник в Утаракханд.

Кирти Панвар , представител на държавното управление на щата, съобщи, че към десетина мъже са работили през нощта, с цел да прокопаят ръчно скалите и отломките, като са се редували, употребявайки ръчни сондажни принадлежности . Той посочи още, че това е последният стадий от избавителната интервенция. По негови думи спасителите са били принудени да прибягнат до ръчно копаене, откакто в петък сондажната машина се е развалила непоправимо поради труднодостъпния планински терен на региона. Машината е пробила към 47 метра (близо 154 фута) от нужните почти 57-60 метра (близо 187-196 фута), преди екипите да стартират да работят с голи ръце, пробвайки се да основат проход за евакуация на затрупаните служащи.

С напредването на деня фамилиите на затрупаните подземен служащи се събраха покрай мястото на случая, очаквайки с неспокойствие да видят по какъв начин околните им ще излязат от тунела. Сред тях е и Джаймал Сингх, който показа, че се надява скоро да види брат си Габар Сингх, който е покрит вътре.

„ Дори природата наподобява благоразположена през днешния ден, времето е положително. Да се надяваме, че това скоро ще завърши “, сподели той пред осведомителната организация „ Press Trust of India “.

Повечето от блокираните служащи са мигранти от цялата страна. Много от фамилиите им са пътували до мястото в продължение на дни, с цел да получат настояща информация за избавителните действия, с вярата скоро да видят роднините си. Властите са доставили на затрупаните служащи топла храна през 6-инчова (15-сантиметрова) тръба, откакто дни наред те са оцелявали единствено със суха храна, изпращана през по-тясна тръба. Те получават О2 през обособена тръба , а лекари , в това число психиатри, наблюдават здравословното им положение.

Тунелът , който служащите построяват, е планиран като част от пътя Чардхам , който ще свързва разнообразни хиндуистки поклоннически места . Някои специалисти се притесняват, че планът, който е водеща самодейност на федералното държавно управление, ще утежни нестабилните условия в горните елементи на Хималаите, където няколко града са издигнати върху парчета от свлачища. Голям брой поклонници и туристи постоянно посещават многочислените хиндуистки храмове в Утаракханд, като броят им се усилва през годините заради продължаващото строителство на здания и пътища.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР