По-рано днес съпредседателят на Продължаваме промяната - Демократична България (ПП-ДБ)

...
По-рано днес съпредседателят на Продължаваме промяната - Демократична България (ПП-ДБ)
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Проявява се двоен аршин, като се прави предложение за прекратяване концесията на Росенец

По-рано през днешния ден съпредседателят на " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) Кирил Петков съобщи, че групата ще внесе предложение да се приключи концесията на пристанище " Росенец ". След това водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че на среща през вчерашния ден с представители на ПП-ДБ и Движение за права и свободи предлагането за " Росенец " е направено от ГЕРБ-СДС, " Демократична България " (ДБ) и Движение за права и свободи. Делян Пеевски посочи, че самодейността са изработили дружно с ГЕРБ, Демократична България незабавно се присъединили да я поддържат, а Политическа партия " умували ".

Корнелия Нинова уточни, че предлагането още не е импортирано. Тя съобщи, че кардиналната позиция на " Българска социалистическа партия за България " е, че обектите, които са стратегически за националната сигурност, би трябвало да се ръководят и стопанисват от страната. По време на ръководството, в което участвахме, ние доказахме, че държавната благосъстоятелност може да се ръководи добре, добави Нинова.

Тя сподели, че в Конституцията е записано, че такива обекти - води, гори, плажни линии, са извънредно държавна благосъстоятелност. Изхождайки от съответния случай споделяме кардинално, че сме " за " това такива обекти да бъдат държавна благосъстоятелност, само че какво виждаме тук - че се демонстрира " двоен критерий ", разяснява Нинова. По думите ѝ се прави предложение за една избрана концесия на " Росенец ", само че в това време се приготвя концесия на Летище Пловдив и удължение на други концесии по морето. Според нея това е безпринципно.

Ние желаеме да бъде кардинално решението и да има болшинство, което да каже, че държавните благосъстояния ще бъдат държавна благосъстоятелност, ще се експлоатират от страната, сподели Нинова и добави, че ще упорстват да има по-сериозен и по-задълбочен държавнически диалог и решение за обектите, които са от стратегическо национално значение.

Много е значимо, в случай че го създадат, дали страната е подготвена да поеме всички функционалности незабавно, тъй че да няма проблеми на пристанището, и дали това ще докара до някакви наказания при развалянето на контракта и най-много по какъв начин ще се отрази на цената за хората и стопанската система, счита Нинова и добави, че подобен разбор не са виждали.

Попитана за думите на ръководителя на групата на " ИТН " Тошко Йорданов, че да се реалокира Народното събрание в друга постройка е следващото харчене на държавни пари и би трябвало ли седем милиона да бъдат дадени за видео стена или удобството народните представители да приказват от място, Нинова разяснява, че не би трябвало и " задоволително пари се хвърлиха " в ремонта на постройката на някогашния Партиен дом.

По-рано през днешния ден Йорданов на брифинг в Народното събрание сподели, че в проектобюджета на Народното събрание са заложени 4,5 млн. лв. за индексиране на компаниите, които са ремонтирали другата постройка на Народното събрание, и 2,5 млн. лв. за озвучителна система в новата пленарна зала. По думите му това са " две големи дивотии ", които се пробва да спре.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР