По-рано днес правителството единодушно одобри и прие в България да

...
По-рано днес правителството единодушно одобри и прие в България да
Коментари Харесай

Фоторепортаж в БЛИЦ: Ето какво се случва в София при извънредното положение

По-рано през днешния ден държавното управление единомислещо утвърди и одобри в България да бъде оповестено изключително състояние. То ще бъде в действие до 13 април 2020 година.

Малко по-късно столичният кмет Йорданка Фандъкова предприе крути ограничения и разгласи първите шест точки, посредством които столична община ще се бори против разпространението на ковид .

Интересно е, че малко след среднощ (непосредствено, откакто министър председателят Бойко Борисов разгласи, че ще изиска въвеждането на изключително състояние ) в огромен столичен магазин се случи нещо супер необичайно .

Репортер на БЛИЦ обаче реши да ревизира какво се случва сега по едни от най-оживените столични булеварди.

Оказа се, че оповестяването на изключително състояние в цялата страна, нещо което не се е случвало в най-новата история на България, въобще не тормози столичани.

Впечатление прави, че по бул. "Витоша ", в градинката пред Народения спектакъл "Иван Вазов " и в цялата централна част на столицата гъмжи от хора.

Заради топлото време доста младежи, родители с дребни деца, че и пенсионери (които са най-застрашени от върлуващия сега коронавирус) взеха решение да се порадват на топлото и слънчево време.










Мнозина от тях бяха в напряко лятно облекло.

Интересно е, че редица млади двойки въобще не се тормозят от близостта и не съблюдават "социалното разграничаване " и безпардонно се целуват и прегръщат по улиците.









Тук-там се намира ти подрастващи с защитни маски на лицето.



Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

На [email protected] БЛИЦ чака вести, фотоси и видео от своите читатели в цяла България и по света
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР