По-рано днес ПП блокира разглеждането на проекторешения за предоставяне на

...
По-рано днес ПП блокира разглеждането на проекторешения за предоставяне на
Коментари Харесай

Захариева: Такава слабост, такова малодушие, не бива да съществува в българското управление

По-рано през днешния ден Политическа партия блокира разглеждането на проекторешения за даване на военна помощ на Украйна
„ По-ясна от Кулеба не мога да бъда! Тези, които не поддържат Украйна, поддържат войната. Искам да съм доста ясна. Опорка и опрощение, и на премиера, съгласно мен, e  г-жа Нинова. Той има болшинство в Народното събрание да одобри това решение. Имаше го още от 30 март, когато ние внесохме такова предложение, и от 1 април, когато и неговият съдружен сътрудник внесе такова проекторешение ". Това съобщи някогашният външен министър и народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Коментарът на Захариева идва, откакто по-рано през днешния ден с процедурни хватки парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ блокира разглеждането на проекторешения за даване на военна помощ на Украйна.

В началото на днешното съвещание от „ Демократична България “ и ГЕРБ желаеха в програмата на депутатите да бъдат включени всички проекторешения. От „ Възраждане “ обаче настояха да не се трансформира дневният ред. В последна сметка другите претенции не бяха подложени на гласоподаване, поради изчезнали отчети на външната комисия, изясни ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

На въпрос дали задачата е да се запази ръководството на страната и обединението в този тип, тя отговори следното:

„ Те всеки ден се пробват да оцеляват, по нищо съвсем не са съгласни. Само че, това е доста значим въпрос, доста значим въпрос и той може да ги задържи още няколко месеца в ръководството, само че ще нарежда България като страна, която няма място в Европейския съюз и НАТО, и в демократичния свят “, безапелационна бе Захариева.

Тя разяснява и думите на външния министър на Украйна Дмитро Кулеба за даването на каски и бронежилетки от България: „ По този метод вие желаете да умрем предпазени “.

„ Точно по този начин! И спомняте ли си, мен чак ме бе позор тогава, даваме ги тези каски и бронежилетки, но единствено за цивилното население, т.е. бойците, тези, които пазят цяла Европа, те даже и от това нямат потребност. Такава уязвимост, такова безволие, не трябва да съществува в българското ръководство на страната “, сподели още Екатерина Захариева. 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР