По-рано днес научихме крайният облик на Зелената група на Next

...
По-рано днес научихме крайният облик на Зелената група на Next
Коментари Харесай

Пълен разгром: Водачът в Next Gen ATP Finals загуби отново и напусна турнира още в групите

По-рано през днешния ден научихме крайният образ на Зелената група на Next Gen ATP Finals и имената на двамата състезатели, които не престават напред към полуфиналите - Брандън Накашима и Иржи Лехечка. Погледите обаче безспорно бяха ориентирани към развоя и последните срещи от Червената, в която Доминик Щрикер изненадващо реализира три победи и я оглави, до момента в който за негова сметка Джак Дрейпър и локалния представител Лоренцо Музети, който е и топ подложен в шампионата, трябваше да се изправят в пряк конфликт между тях за място във финалната четворка на надпреварата. Срещата протече напълно на ракетата на левичаря от Англия, който сервираше отлично и беше клиничен пред всеки разкрил му се късмет, с цел да разочарова домакините, като надиграе и отстрани техния любим и любимец за трофея - 4:1 4:0 4:3(3). С това полуфиналите в Милано бяха завършени, като те са в състав - Иржи Лехечка против Доминик Щрикер; Джак Дрейпър против Брандън Накашима.

Още през цялото време на дуела нервността в играта на италианеца беше елементарно забележима, откакто той прибързваше в търсенето на уинър и ударите му постоянно не намираха очертанията на корта. Дрейпър от своя страна не поемаше опасности самодейност и въпреки да нямаше успеваемостта на противника от 85% вкаран първи сервис, то той се представяше ослепително на ретур и осъществя пробив при второто подаване на международния номер 23, отмъквайки откриващия сет. Втората част представляваше цялостен разгром за Музети, който по нищо не се доближаваше до представянето си от последните месеци в Тура и бъркаше неистово при всеки собствен контакт с топката, до момента в който британецът в същото време се намираше на противоположния полюс и грешки в играта му липсваха, с цел да станем очевидци на четири безответни гейма в актива му и втори сет на сметката.

В третата част международният номер 41 още веднъж доминираше очевидно, като на бърза ръка си обезпечи два брейкбола, но италианецът не се поддаде на напрежението, с цел да ги отрази и провокира изиграването на тайбрек. В него левичарят на два пъти поведе с мини пробив, който обаче Музети скоропостижно заличаваше и промяната на полетата пристигна при паритет - 3:3 точки. В последвалите минути Дрейпър се погрижи напълно да показва превъзходството си в днешния ден над любимеца за трофея, като не му отпусна повече нито пункт и се поздрави с успеха, което го класира напред към полуфиналите, а за Лоренцо остава горчивината от неуспеха на домашната сцена.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР