По-рано днес Народно събрание поднови обсъжданията по бюджетните актуализации, засягащи

...
По-рано днес Народно събрание поднови обсъжданията по бюджетните актуализации, засягащи
Коментари Харесай

Депутатите прекратиха дебатите по бюджетните актуализации, свързани с пенсиите

По-рано през днешния ден Народно заседание възобнови разискванията по бюджетните актуализации, засягащи пенсиите. Приетите нощес промени провокираха комплициране, защото по едно и също време беше утвърдена актуализация на всички пенсии с по-висок коефициент за година стаж и добавка от 120 лв. към пенсиите за трите месеца до края на годината.

По този мотив министърът на финансите Асен Василев предизвести, че Народното събрание е приел две взаимно изключващи се решения, които не могат да бъдат изпълнени с утвърдената бюджетна рамка.

Председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански разгласи, че с министър Василев е координиран нов, " уравновесен ", по думите, вид, който отсрочва актуализацията на пенсиите за края на декември:

" И този уравновесен метод е следният - от 1 октомври да влязат в действие наредбите по отношение на антикризисната мярка от 120 лева добавка за всяка една пенсия до края на 2021 година. От 25 декември минималната пенсия се усилва на 370, а оптималната на 1 500, както и преизчисляването на пенсиите на база автентичен стаж с коефициент 1,35 ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР