По-рано днес Кирил Петков заяви, че ще има дипломатически отговор

...
По-рано днес Кирил Петков заяви, че ще има дипломатически отговор
Коментари Харесай

Руското посолство към Кирил Петков: Неприемливо е чиновници да критикуват посланик

По-рано през днешния ден Кирил Петков съобщи, че " ще има дипломатически отговор под една или друга форма на изявленията на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова ". Ето и позицията на Руското посолство в България:

Във връзка с изказването на Министър-председателя на Република България за това, че " не е задоволително по никакъв метод непознат Посланик да приказва от името на българския народ против българското държавно управление “, бихме желали да изясним следното.

В изявлението пред съветската телевизия " Россия 24 “ от 21 март т.г. Посланикът на Русия в България изрази позиция, учредена на разбора на публичното мнение по тематиката за специфичната военна интервенция на Въоръжените сили на Русия в Украйна. Не прозвучаха никакви изявления " от името на българския народ “ против държавното управление.

Смятаме за недопустимо по никакъв метод служители на тази или онази страна без значение от сан и публична служба обществено да подлагат на критика Посланика на Руската Федерация за оценките на протичащите се в приемащата страна събития. Това непосредствено опонира на духа на Виенската спогодба за дипломатическите връзки от 1961 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР