По-рано днес хеликоптер е успял да изведе на безопасно място

...
По-рано днес хеликоптер е успял да изведе на безопасно място
Коментари Харесай

Земетресение в Тайван: Над 1000 души са ранени

По-рано през днешния ден хеликоптер е съумял да изведе на безвредно място шестима души , блокирани в минна зона след най-силното земетресение в Тайван от 25 години насам, а стотици вторични земетресения, раздрусали източния район покрай епицентъра, са принудили десетки други да потърсят заслон на намерено , заяви “Reuters ”.

Властите оповестиха, че броят на ранените при земетресението с магнитуд 7,2 по Рихтер, което разклати острова през вчерашния ден, е повишен до 1058 души . Междувременно стана ясно, че по-голямата част от към 50-те хотелски служащи, блокирани на автомагистрала по време на пътуването им към курорт в народен парк, са били локализирани и избавени. Други 646 души към момента са в капан , като множеството от тях се намират в хотели в парка, който е съществена туристическа атракция, защото достъпът до пътя е пресечен, оповестиха избавителни екипи.

Броят на починалите при земетресението, което е поразило Тайван през вчерашния ден, тъкмо когато хората са се готвели да отидат на работа и на учебно заведение в най-вече селския и едва обитаем окръг Хуалиен , към този момент е девет души . Повечето постройките се били съществено развалени и в столицата Тайпе.  Всички поданици, затрупани в здания в най-тежко засегнатия град Хуалиен, са били избавени , само че доста хора, изплашени от последващите над 300 вторични труса, са прекарали нощта навън.

„ Последвалите земетресения бяха ужасяващи. Непрекъснато е. Не дръзвам да дремя в къщата, “, споделя Ю. , 52-годишна жена, която посочва единствено семейството си. Жената признава, че е прекомерно уплашена , с цел да се върне в жилището си, който разказва като „ разпилян “ , по тази причина е принудена да спи в палатка на спортна площадка, която се употребява за краткотраен заслон и на други нейни съседи.

Десетки поданици споделят, че са се наредили на опашка пред една от мощно потърпевшите 10-етажни здания в града в очакване да влязат и да си вземат движимостите . Оборудвани в каски и съпроводени от държавни чиновници, всеки от тях е имал разполагаем 10 минути, с цел да събере полезностите си в големи чували за отпадък, макар че някои са икономисали време, като са хвърлили движимостите си напряко през прозорците на улицата долу.

„ Тази постройка към този момент не е годна за живеене “, твърди Тиан Лян-Си , която живее на петия етаж, до момента в който се пробва да събере преносимия компютър си, фамилните фотоси и други значими движимости. Тя си спомня момента на земетресението, когато постройката се разлюляла, а мебелите почнали да се плъзгат, до момента в който бързала да избави четирите си кученца.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР