По-рано днес Григор Димитров постигна труден успех над световния №85

...
По-рано днес Григор Димитров постигна труден успех над световния №85
Коментари Харесай

Тежко следващо препятствие за Григор: Световният №9 го дели от финала в Женева!

По-рано през днешния ден Григор Димитров реализира сложен триумф над международния №85 Кристофър О`Конъл, изковавайки поврат в мач, траял близо три часа. По този метод най-хубавият ни тенисист се класира за полуфиналната фаза на АТР 250 конкуренцията в Женева, където обаче го чака надалеч по-сериозно предизвикателство в лицето на международния №9 Тейлър Фриц.

За да доближи до този мач, американецът записа доста по-лесна победа, надигравайки 86-ия в света Иля Ивашка. Миналогодишният първенец от Мастърса в Индиън Уелс се нуждаеше от едвам 52 минути престой на корта, с цел да пречупи съпротивата на беларуския представител и да оформи повече от безапелационното 6:1 6:2. 

Дотук през сезона на клей Фриц може да се похвали с достигането си до полуфиналите на Мастърса в Монте Карло, както и четвъртфинал на АТР 250 шампионата в Мюнхен. В Рим американецът позволи проваляне още на старта от изненадата на шампионата Яник Ханфман, само че през актуалната седмица наподобява, че още веднъж се е върнал към най-хубавото си равнище, съдейки по безапелационния му триумф през днешния ден.

До този миг Димитров и Фриц са се изправяли един против различен единствено един път, като това се случва на алените кортове в Мадрид през 2019-а, когато международният №9 надвива в два оспорвани тайбрека. 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР