По процедурата за „Подкрепа на микро и малки предприятия за

...
По процедурата за „Подкрепа на микро и малки предприятия за
Коментари Харесай

МИ: Със 173 млн. лв. са подпомогнати над 21 хил. микро и малки предприятия

По процедурата за „ Подкрепа на микро и дребни предприятия за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19 “ завърши прегледа на всички планови оферти и са подредени заплащания в размер на 172 672 262,70 лева

Извършена е оценка на всички планови оферти, подадени в границите на общо двадесет и осем оценителни сесии /над 27 хиляди компании/ на процедурата, като утвърдени за финансиране са 21 173 компании, с които са подписани контракти за грантове от 3000 до 10 000 лева

Поради големия публичен интерес към процедурата, както и предвид на нуждата за обезпечаване на по този начин нужните средства за ликвидност на микро и дребните предприятия, наранени от разпространяването на пандемията COVID-19 Управляващият орган на ОПИК предприе нужните дейности за изменение на Условията за кандидатстване по процедурата.

Така ще бъде допустимо повторното условие на документи от страна на претендентите по процедурата за поддръжка на микро и дребни предприятия. Ще бъде повишен и бюджетът на процедурата от 173 млн. лв. на 225 млн. лв. като спомагателните 52 млн. лв. са обезпечени по линия на антикризисните ограничения, изпълнявани от министерство на стопанската система в поддръжка на ликвидността на микро, дребни и междинни предприятия (МСП), потърпевши от изключителната обстановка и от епидемията от СOVID-19.

Процедурата по наново преразглеждане на плановите оферти, за които все още е открито, че не дават отговор на Условията за кандидатстване по процедурата ще започва през м. октомври като уведомления за премахване на нередовности ще се изпращат само и единствено посредством профила на претендента в ИСУН 2020.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР