По процедураЕнергийна ефективност“ на ПРСР 2014 – 2020 г. в

...
По процедураЕнергийна ефективност“ на ПРСР 2014 – 2020 г. в
Коментари Харесай

Община Симитли спечели пореден важен проект-изгражда фотоволтаични системи на обществени сгради

По процедура„ Енергийна успеваемост “ на ПРСР 2014 – 2020 година в три детски градини в Симитли, Крупник и Долно Осеново, във физкултурния салон в Крупник и административната постройка на общинска администрация – Симитли ще се доставят и монтиратфотоволтаични съоръжения за лично ползване.

„ Изграждане на фотоволтаични системи за произвеждане на електрическа сила за лични потребности на общински здания на територията на община Симитли, в които се дават публични услуги " е плановото предложение на Община Симитли, което е измежду утвърдените за финансиране по процедура Енергийна ефективност„ Реконструкция, ремонт, съоръжение и/или обзавеждане на общински здания, в които се дават публични услуги, за възстановяване на тяхната енергийна успеваемост “ по подмярка 7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ от мярка 7 „ Основни услуги и възобновяване на селата в селските региони “ от Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014 – 2020 година

По плана сепредвиждада бъдат извършенидоставка и монтаж на Фотоволтаични съоръжения за произвеждане на сила за лични потребности на общински здания на територията на община Симитли, в които се дават публични услуги, за възстановяване на тяхната енергийна успеваемост. Предвидените действия за осъществяване са заложени като наложителни ограничения в Докладите за проучване за енергийна успеваемост на постройките, а точно ЕСМ – енергоспестяване„ Доставка и монтаж на фотоволтаична апаратура за лично ползване “за следните обекти -Детска градина „ Радост “,филиал Център– гр. Симитли “,Административна постройка на общинска администрация – община Симитли, Детска градина„ Радост “ филиал– с. Крупник,Детска градина – с. Долно Осеновои Физкултурен салон към СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ -с. Крупник.

Стойността на плановото предложение на общината е за 514 433.29 лв., с плануван период на осъществяване 24 месеца.

Подпомагането по процедуратаBG06RDNP001-7.020 “Енергийна успеваемост „ Реконструкция, ремонт, съоръжение и/или обзавеждане на общински здания, в които се дават публични услуги, за възстановяване на тяхната енергийна успеваемост “ от ПРСР 2014 – 2020 година е ориентирано към реализиране на задачите на подмярка 7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ от мярка 7 „ Основни услуги и възобновяване на селата в селските региони “ с цел да насърчи общественото приобщаване, намаляването на бедността и икономическото развиване в селските региони.Националният проект за деяние по енергийна успеваемост, задължава притежателите на здания за публично обслужване – държавни и общински администрации, да правят ръководство на енергийната успеваемост посредством осъществяване на стратегии, действия и ограничения за повишението и.

Финансирането през извършения през 2018 година банкет на планове за активността енергийна успеваемост беше ориентиран към 39 от общо 232 общини на територията на селските региони в страната за реорганизация, ремонт, съоръжение и обзавеждане на общински здания, в които се дават публични услуги. Много публични здания в селските региони не дават отговор на минималните условия за енергийна успеваемост.

Подобрената инфраструктура на публичните здания би предоставила опция за развиване на стопанската система, посредством даване на по-качествени публични услуги в селските региони, основаване на по-добра среда за работа, а също да бъдат реализирани целите на Европейски Съюз за обезпечаване на чиста и зелена сила.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР