По програмата ще бъдат финансирани 6 проекта по 10 хил.лв.

...
По програмата ще бъдат финансирани 6 проекта по 10 хил.лв.
Коментари Харесай

Изтича срокът за подаване на документи по програма Да съхраним ЗАЕДНО Старинен Пловдив

По програмата ще бъдат финансирани 6 плана по 10 хил.лв. за здания частна благосъстоятелност в Стария град

Остават броени дни до крайния период (4 юли 2022 г.) за подаване на документи по стратегия " Да съхраним ЗАЕДНО Старинен Пловдив “, по която ще се финансират начинания по консервацията и реставрацията на фасади и художествени детайли на здания, частна благосъстоятелност, находящи се на територията на АИР " Старинен Пловдив “.

Екип от специалисти от ОИ " Старинен Пловдив “ продължава да дава всекидневно  разяснения по изискванията на програмата в Управлението на ул. “Константин Стоилов “№ 50.

Програмата е пилотна за Пловдив и общият размер на финансиране е 60 000лв – за 6 плана по 10 хил лв.. Могат да аплайват български и задгранични юридически лица и физически лица, навършили пълноправие, които са притежатели на неподвижен парцел, попадащ в териториалните граници на АИР " Старинен Пловдив “. Право да аплайват имат и притежатели, чиито парцели са в режим на съсобственост, в това число с страната и общината, както и здания или парцели, намиращи се в режим на етажна благосъстоятелност, при положение, че е реализирано цялостно единодушие на всички притежатели.

Лица, притежатели на няколко обекта, могат да получат финансиране на проектирането за всеки обект, отговарящ на условията на Програмата. За един обект може да се получи финансиране единствено еднократно.

На конкурсен принцип ще се утвърждават и финансират действия, свързани с правене на капиталови планове за консервация и реституция на фасади и художествени детайли на обекти и тяхното координиране от Министерство на културата, в това число се финансират и разходи/ административни такси/ за координиране на плана в сходство със Закона за културното завещание.

Документи се одобряват в период до 04.07.2022г. в Управлението на ОИ “Старинен Пловдив “, ул. “Константин Стоилов “№50 всеки работен ден от 9,00ч.-17,30ч.

Документи могат да се подават и по електронен път на адрес: [email protected], подписани с електронен автограф на кандидатстващото за финансиране ФЛ или Юридическо лице.

Наборът от нужните за кандидатстване документи са оповестени на уеб страницата на ОИ “Старинен Пловдив “: http://oldplovdiv.bg/
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР