По програма Граждански импулс“ бяха наградени 14 ученици от община

...
По програма Граждански импулс“ бяха наградени 14 ученици от община
Коментари Харесай

Кметът Тодор Попов към деца с постижения в образованието: Нови допълнителни стимули и стипендии за талантливите деца ще осигури Община Пазарджик

По стратегия „ Граждански подтик “ бяха наградени 14 възпитаници от община Пазарджик, показали сполучливо и почтено своите образователни заведения на разнообразни състезания.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов ги поздрави за достиженията им в наличието и на техните родители и преподаватели:

„ Вие сте постигнали такива триумфи, каквито доста малко ваши връстници реализират. Това, което сте създали, заслужава почитание, заслужава самопризнание, заслужава признателност. Затова ние преди няколко години направихме програмата „ Граждански подтик “, с цел да може да имаме опция да засвидетелстваме нашето отношение на почитание към всички наши съграждани, постигнали разнообразни триумфи, без значение в каква сфера на публичния живот. Вие сте още дребни и може би не си давате сметка, само че вие сте добър образец и е хубаво такива образци да бъдат разпространявани и да бъдат следвани. Аз желая да презентирам такива младежи като Вас, които с изпитание, с работа, с неизменност, с учене, с упоритост и с ред други качества, които притежавате, са постигнали добър резултат за себе си. С това се гордеят и вашите родители, а и ние като локална общественост, и аз като кмет се гордея, тъй като вие показвате, че в нашия град имаме положителни и надарени деца. Затова Вие през днешния ден сте тук, с цел да Ви кажем „ Браво! “ и „ Благодаря! “ и да Ви наградим с грамота и парична премия “. Това съобщи Тодор Попов преди да връчи грамотите и финансовите тласъци на учениците.

Той се обърна и към родителите на децата, с цел да им заяви, че Община Пазарджик приготвя нови тласъци, поощрения и стипендии:

„ През идващите години ние ще се опитаме да създадем няколко неща във връзка с спомагателното подучване на младежите за техните достижения. Тъй като общината ще акумулира средства от различни източници на сила, тези средства, които ще бъдат икономисани от разноски за електрическа енергия, ще използваме за тласъци за деца с достижения. Ние към този момент освободихме с 30% до 40% от дължимите локалните налози и такси фамилиите, чиито деца спортуват, пеят, рисуват, творят. А ще създадем и стипендии и поощрителни награди за надарени деца. Тези, които са студенти, ще им осигуряваме стипендии за специалности и специалности, които дават отговор на потребности на града като работна мощ “.

След като награди отличените възпитаници кметът Тодор Попов още един път съобщи, че Община Пазарджик се гордее с достиженията им и им пожела нови триумфи през идната 2023 година.

Своите награди по стратегия „ Граждански подтик “ получиха:

Две деца са в начален стадий на обучение:

-Марин Кашев от НУ ‘Отец Паисий ” за чудесно показване в Национален конкурс за рисунка „ За какво ни е Космоса ” на Българска академия на науките.

-Сава Троански от ОУ „ Иван Батаклиев ”, който стана най-младият българин, член на МЕНСА.

и 12 възпитаници от Професионална гимназия по стопанска система и мениджмънт, показали се доста успешно  в Национален кръг на ЕВРОПЕЙСКА ОЛИМПИАДА Пожарна охрана СТАТИСТИКА. Те са:

• Отбор TEAM_PRO с членове Дарина Денкова, Кристина Тонова и Юлиана Бирова.

• Отбор ITFUTURE с членове Михаил  Павлов, Цветан Навущанов и Петър Божков.

• Отбор NO_FEAR с членове Георги Колев, Габриела Масларева и Светлана Бакърджиева.

• Отбор PRO-LEAGUE с членове Магдалена Тоткова, Весела Попова и Диан Филипов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР