По прогнози на икономисти, ще харчим и повече пари, взети

...
По прогнози на икономисти, ще харчим и повече пари, взети
Коментари Харесай

Над 2 милиарда лева ще изхарчат българите по Коледа

По прогнози на икономисти, ще харчим и повече пари, взети като бързи заеми, предава Би Ти Ви.

Оказва се, че тази Коледа има взрив на бързи заеми, които подсигуряват утвърждение даже при неприятна кредитна история. С автограф Ина Саева тегли 440 лв. за коледен подарък – мобилен телефон. Одобрена е бързо, с рента над 20%. „ Аз го взимам за 6 месеца, допустимо най-бързо, с цел да е минимум оскъпяването ”, споделя Ина. Така тя ще заплаща по 70 лв. на месец.

Хиляди ще теглят до 600 лв. за Коледа – най-често срещаната сума за бърз заем, демонстрират данни на кредитните институции.

Хората теглят пари най-често за битова техника, юристът Ивелина Кавурска.

Преди празниците се следи и взрив на заеми, които оферират нефинансови институции – те утвърждават заема и при неприятна кредитна история. Затова сами би трябвало да внимаваме за лихвата, до спомагателните клаузи и такси.

„ По доста от листовките написа, че нямат никакви лихви, не е по този начин, има такси. Ако се стигне до неспособност за заплащане на вноските, да гледат какви са наказателните лихви ”, поучава Пейо Майорски, ръководител на Инициативен комитет за отбрана на потребителите.

„ Не на последно място бих посъветвала потребителите, да не се предоверяват, да не подписват контракти с ненапълно наличие ”, добави Ивелина Кавурска.

В дните до Коледа прогнозите са България да харчи по 200 милиона лв. дневно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР