По проекти община Кресна ще получи 1 милион евро за

...
По проекти община Кресна ще получи 1 милион евро за
Коментари Харесай

1 милион евро за училището в Кресна

По планове община Кресна ще получи 1 милион евро за ремонт на учебното заведение.

По Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) за интервала 2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони (ЕЗФРСР), община Кресна ще получи финансиране от 1 889 290,79 лв. (един милион осемстотин осемдесет и девет хиляди двеста и деветдесет лв. и седемдесет и девет стотинки) за осъществяването на дейностите по към този момент утвърден план № 01/07/2/0/00137 “Ремонт на постройката и прилежащото пространство в двора на приблизително общообразователно учебно заведение “Св.Паисий Хилендарски”, гр.Кресна.

Финансираният план планува цялостна метаморфоза на двора на учебното заведение и създаване на голям брой спортни площадки и уреди с съвременни гимнастически уреди, в това число трибуни за фенове, с цел да могат учениците да водят пълностоен образователен развой и да развиват в оптимално положителни условия своята двигателна просвета.

Сградата на учебното заведение, която не е ремонтирана от неговото основаване през 1977 година, ще претърпи съществена реорганизация, рационализация и изцяло саниране, с цел да бъдат реализирани най-високите европейски стандарти за енергоефективност и функционалност на средата за образование и отдих на учениците. Всички класни стаи ще бъдат главно “изтърбушени”, с цел да се появят на тяхно място изпълнени със модерни материали, извънредно функционални и отговарящи на актуалните условия класни стаи за осъществяване на пълностоен учебен развой.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР