По проекта Грижа в дома в Община Монтана“ вече се

...
По проекта Грижа в дома в Община Монтана“ вече се
Коментари Харесай

Община Монтана осигури домашна грижа за още 262-ма души

По плана „ Грижа в дома в Община Монтана “ към този момент се обслужват 262 консуматори. Toва бе оповестено на първата осведомителна среща на екипа. Назначени са 60 домашни помощници, две медицински сестри, един психолог и двама обществени служащи, с цел да бъдат обезпечени ежедневни, почасови здравно-социални услуги на възрастни хора и хора с увреждания в град Монтана и 15 села  в общината.
„ Този план е още едно доказателство триумфите на локалната власт в обществената сфера. Това са най-добре развитите услуги на общината. От тях зависят 2200 души, които получават или обезпечават грижи. Само в Домашният обществен патронаж на община Монтана се обезпечават храна, асистентска поддръжка и домашни помощници на 1255 души, посредством трапезарията, диетичния стол и по два европейски плана ”, заяви кметът Златко Живков
Проектът „ Грижа в дома ” е финансиран от Европейски обществен фонд плюс, посредством Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027 в размер на  1 милион 368 хиляди лв.. Срокът за осъществяването е 12 месеца и завършва при започване на февруари 2024 година
Чрез осъществяването на дейностите по плана възрастни хора в други, който не могат да се обслужват сами получават навременна и професионална поддръжка според от техните самостоятелни потребности. 
Става дума за мобилни почасови ежедневни здравно-социални услуги като - извършване на покупки, доставка на храна и нужни артикули, медикаменти, възнаграждение на сметки /със средства на потребителите/, помощ в семейството, в персоналната хигиена, придружаване до разнообразни институции, разходки, както и психическо консултиране.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР