По проект за превенция на горски пожари община Ивайловград осигури

...
По проект за превенция на горски пожари община Ивайловград осигури
Коментари Харесай

За превенция на горски пожари община Ивайловград осигури близо 2 млн. лева

По план за предварителна защита на горски пожари община Ивайловград обезпечи близо 2 млн. лв., излиза наяве от.  
Уведомителното писмо с положителната вест от Държавен фонд „ Земеделие “ е, че подаденото от общината планово предложение по подмярка 8.3 „ Предотвратяване на вреди по горите от горски пожари, естествени бедствия и катастрофични събития “ ще се финансира от Програмата за развиване на селските региони.
Одобреният размер на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 1 972 481 лв., представляващ 100% грант.
„ Това е следващият утвърден план, написан в програмата ми за ръководство през мандата, а инвестицията ще бъде осъществена на територията на община Ивайловград върху горски пътища, общинска благосъстоятелност. Предвиждат се комплекс от ограничения за предварителна защита на горските пожари посредством основаването на противопожарна инфраструктура – лесокултурни загради в землищата на селата Конници, Одринци, Свирачи, Бубино, Гугутка, Горноселци и Меден бук; противопожарни просеки и минерализовани линии в землищата на Ивайловград и селата Розино и Гугутка “, разказва част от дейностите Овчарова.

Предвидено е създаване на напълно нови горски пътища посредством чакълиране, полагане на секта, изработка на водостоци в регионите на Ивайловград – 300 метра, и селата Бубино – 900 м, Горноселци – 2 100 м, Костилково – 800 м, Кобилино – 800 м, както и на резервоари за противопожарни потребности към всеки един от новоизградените горски пътища.
По думите й с изключение на превантивни действия, планът ще спомогне за опазване на биологичното многообразие, ще обезпечи бърз достъп до труднодостъпни региони и предварителна защита от възникването на пожари.
„ Проектът е следващото доказателство, че има ли и най-малката догадка за триумф, общината ни не пропуща своя късмет да кандидатства. Поредният утвърден план е доказателство, че можем, мислим и имаме потенциала да го създадем, с грижата на добър собственик, към общинската благосъстоятелност. На всички езици това значи подготвеност “, сочи още кметът на Ивайловград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР