По проект обучиха ученици и младежи от Варна да опазват

...
По проект обучиха ученици и младежи от Варна да опазват
Коментари Харесай

По проект обучиха ученици от Варна в опазване на околната среда в ежедневието

По план образоваха възпитаници и младежи от Варна да опазват околната среда в всекидневието си. Това стана в теоретично-практическите работилнички на тематика " Еко-ON ", в които младежите бяха стимулирани да осмислят своите потребни екопостъпки в всекидневието – понижаване на потреблението на пластмаса и повече рециклируеми опаковки, икономисване на питейната вода, преработването, потреблението на слънчева сила и други Мероприятията бяха проведени от съдружие с нестопанска цел " Няма невъзможни неща " – Варна, Младежко пространство ХамелеON, и бяха осъществени по Младежки начинания 2023 на Община Варна, научи Varna24.bg .

По плана сдружението организира и уъркшопове на тематика " Личностно развиване “ – учениците и младежите усъвършенстваха своята самокритика и научиха потребни техники за създаване на нови привички, справяне с претрупан график в всекидневието, получиха насоки за кариерно насочване и други В уъркшопове " Намери салдото “ учениците обърнаха внимание на уравновесеното хранене, потребните храни, потребността от придвижване и спорт, прочувствен баланс и други Учениците и младежите се включваха и в на практика действия – помагаха в пакетирането на артикули, подреждаха материали, измисляха занимания, вършиха постове в обществените мрежи, помагаха при провеждането на начинания навън в Морската градина и др. 

От юли до ноември по план " Младежко пространство ХамелеON – Be ON, Be active! " екипът на ХамелеON организира над 30 занятия с възпитаници над 15 години и младежи. 8 участника се включиха и в образование по предприемачество.

" За младежите е мъчно сами да се стимулират да бъдат дейни, да " движат “ сами своя живот, да се трансформират и да стават по-добри. Но когато усетят поддръжка и менторство - помощ и съветване без обвинявания или наставление, а с добър образец и подучване, религия в триумфа им, когато видят други младежи да го вършат, когато взаимно се поддържат и стимулират, тогава " отварят “ вътрешните си сили, стават по-уверени, мечтаят и желаят да научат доста и да могат повече. Ето това случваме в ХамелеON. Ето това ние вършим и дружно творим с над70 младежи от Варна през 2023, и сме признателни на Община Варна, че поддържа нашите действия “, показа Диана Настева – обучител и наставник на младежи, и добави: ХамелеON – тук смислените и " търсещи “ възпитаници се трансформират в уверени успяващи младежи.

Нейните думи бяха допълнени и от Натали Димитрова – обучител, която заключи: " Ученици и младежи осмислиха летните си месеци с композиция от занимателни и потребни срещи и занятия. Забавните действия включваха разтоварване с настолни игри с другари и нови запознанства с връстници, изобретателни арт действия, доброволчество и други ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР