По проект на РИОСВ - Русе, финансиран от Оперативна програма

...
По проект на РИОСВ - Русе, финансиран от Оперативна програма
Коментари Харесай

Нови плаформи за пеликаните са изградени в резервата „Сребърна“

По план на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе, финансиран от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014 – 2020 г.”, са направени 3 нови платформи във водните площи на поддържан резерват „ Сребърна “.

Една от тях е комбинирана – сред платформа и понтон, а другите две са единствено понтонни. Изработката на новите платформи е част от поддържащите действия в колонията на къдроглавия пеликан, обясниха от екоинспекцията в крайдунавски град.

По плана са заложени общо 5 платформи за гнездене на пеликаните. През идната година се планува слагането на още два понтона, върху всеки от които ще бъде инсталирана по една дървена платформа вид шейна.

Предвижда се на несъмнено ново място в тръстиковия масив да бъде осъществено окосяване на тръстика и обезпечаване на площи за гнездене. Мястото ще бъде несъмнено след наблюдаване на гнездовите привички на птиците.

Използването на понтонни и комбинирани платформи дава опция за монтаж и ремонт при нужда, както и за преместването им, като обезпечава надеждна отбрана на птиците от нападения на дребни хищници.

Фирмата реализатор на дейностите се ангажира с гаранционна поддръжка на платформите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР