По принцип визитата на върховния представител на Съюза по външна

...
По принцип визитата на върховния представител на Съюза по външна
Коментари Харесай

Александър Йорданов: Борел не разбра, че Русия е държава, която води хибридна война срещу ЕС

„ По принцип визитата на висшия представител на Съюза по външна политика Жозеп Борел беше политическа неточност. Аз съм човек с житейски и политически опит и мога да преценява това. Но това не е единствено моя преценка ”, сподели Александър Йорданов. „ Борел по този начин и не разбра, че отива в страна, която от доста години води хибридна война против Европейски Съюз. Хибридната война е без правила. Обвиняваме го в това, че въобще отиде на тази аудиенция ”, добави той.
Припомняме, че над 80 евродепутати желаеха оставката на комисаря по външна политика на съюза Жозеп Борел откакто той се върна от Русия. За да отговори на рецензиите на своите - Борел подсети, че Евросъюзът обмисля нови наказания против Русия след ареста и пращането в пандиза на Алексей Навални. Външният министър на Руската Федерация – Сергей Лавров от своя страна изрази подготвеност, в случай че бъдат наложени наказания, да скъса връзките с Брюксел.

Посещението, съгласно Йорданов, се е случило в миг, в който Русия е възприела доста изострен курс против Европейски Съюз и е осъществила принуда против един от най-ярките правозащитници в страната - Алексей Навални. Опит за неговото ликвидиране, по-късно наказание и страхотна принуда против жителите, които го поддържат и стачкува, изясни Йорданов пред Нова телевизия.

„ Алексей Навални не е просто политически съперник на Кремъл. Той бръкна доста надълбоко в раната на съветското общество. Това е корупцията по висшите етажи на властта”, сподели още евродепутатът.

Относно налагането на наказания от страна на Европейски Съюз Йорданов уточни, че има доста евродепутати, които желаят те да обиден персонално Владимир Путин.

„ За задоволително дълъг интервал би трябвало да се приключи разговорът с него по всевъзможен метод. Да му се наложат наказания, както и на неговия кръг от лица и организации, които показват политиката му”, безапелационен е той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР