По принцип работа на „Булгаргаз“ е да осигури доставките на

...
По принцип работа на „Булгаргаз“ е да осигури доставките на
Коментари Харесай

Инж. Кремен Георгиев: Смяната на ръководството на "Булгаргаз" е оправдана

По принцип работа на „ Булгаргаз “ е да обезпечи доставките на газ, само че това не наподобява да се е случило, защото непрекъснато приказваме за липса на количества за месеците октомври, ноември, декември и така нататък, което значи несвършена работа. В този смисъл промяната на управлението на „ Булгаргаз “ е оправдана. Това сподели инж. Кремен Георгиев - ръководител на Асоциацията на топлофикационните сдружения, в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия. Той изрази съмнение, че остарелият екип не си е приключил работата, както би трябвало.

Топлофикациите подават заявки с искане за цени към 1 юли всяка година. В този интервал нормативната уредба е планувала смяна на цените веднъж, в случай че параметрите, заложени в първичните планирани цени, не се случат, както е в този момент, изясни Георгиев. „ Възможно е те да бъдат обновени от 1 януари, защото цената на газа към този момент е три пъти по-висока от заложеното в цените на топлофикациите. По процедура КЕВР би трябвало служебно да промени цените “, съобщи той.

Повишението на цените на топлинната сила обаче не е единственият вид за оцеляване на топлофикационните сдружения. Възможна е отплата, каквато имаше до май, само че това може да стане от работещ парламент и държавно управление, акцентира Георгиев. Тогава няма да има смяна в цената или тя би била несъществена, добави той.

„ Топлофикация София “ ще продължи да натрупа отговорности, съобщи Георгиев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР