По принцип министрите, които подадоха оставките си, са от квотата

...
По принцип министрите, които подадоха оставките си, са от квотата
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: ​Министрите, които подадоха оставка, не носят вина

По принцип министрите, които подадоха оставките си, са от квотата на ГЕРБ и сами разбирате, че ние по никакъв метод не споделяме, че носят виновност. Това съобщи през днешния ден във Варна ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който взе участие в 11-ия университет на младежката конструкция на групировката.

Варна
 © Българска телеграфна агенция
Той добави, че ще дискутират с съдружните сътрудници вероятните номинации. Цветанов сподели, че партията постоянно е заявявала, че за нея властта не е привилегия, а отговорност, и когато застанеш и обясниш за какво подаваш оставката си, би трябвало да бъде възприето.

Управлението сега е на ГЕРБ и съдружните ни сътрудници, сподели Цветанов. Той добави, че когато си в политиката и на високите позиции в изпълнителната власт, би трябвало да можеш да понесеш и политическа отговорности. Той добави, че отсреща си имат съпротива, която стартира да дава морални оценки, а самата тя не може да излезе от това, което е основала като модел през всичките тези години, когато са взели участие във властта. Цветанов изясни, че партия ГЕРБ е доста по-различна от съперниците си, тъй като в Българска социалистическа партия носене на политическа отговорност няма.

Удобно сега за Българска социалистическа партия е, че съумяха по някакъв метод да се отклонят от една тематика и тук е моментът да попитам президента Румен Радев по какъв начин по този начин той дава една оценка на едните събития и дава напълно друга, противоречаща на оценката, която дава за Своге, за случая с неговия татко, съобщи Цветанов. В отговор на въпрос, че съгласно президента това е раздухано от институциите, той попита - раздухано ли е от институциите, в случай че виновният човек е изкаран почтен.
 Българска социалистическа партия вижда самопризнание за неуспех в оставките на министрите Радев, Нанков, Московски Българска социалистическа партия вижда самопризнание за неуспех в оставките на министрите Радев, Нанков, Московски
От Българска социалистическа партия считат, че оставките на тримата министри са закъснели и упорстват за оставката на цялото държавно управление. В понеделник парламентарната група на ле...

Според него за всички е ясно, че навлизащият автомобил, ръководен от бащата на президента, е лишил преимуществото на триколката. Цветанов запита какво щяхме да обясняваме през днешния ден, в случай че индивидът от триколката беше умрял. За мен девет дни да мълчиш, ти да си осведомен от своя татко и да правиш всичко допустимо да покриеш този скандал, извинявайте, това ли е президентът на страната, това ли е главнокомандващият, на който ние всички разчитаме да бъде моралният стожер, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов сподели още, че има доста ясно написани правила в съдружното съглашение сред ГЕРБ и " Обединените патриоти ". Това беше единствената допустима коалиция, която можеше да изведе страната в вярната посока. Той призна, че с сътрудниците от " Обединени патриоти " на моменти имат доста тежки несъгласия, само че когато извеждат България над всичко, имат нужния консенсус. Цветанов сподели, че с цел да се гласоподават персоналните промени би трябвало да има диалог и единодушие.

В отговор на въпрос Цветанов сподели, че не би приел номинация за вътрешен министър. Отговорността, която нося, и при тази съпротива в Народното събрание, считам, че би трябвало да бъдем виновни и би трябвало всеки да тежи на мястото си, сподели той.
 Министрите Радев, Нанков и Московски с оставки поради злополуката край Своге Министрите Радев, Нанков и Московски с оставки поради злополуката край Своге
Трима министри подадоха оставки поради злополуката край Своге. Това са вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и министъръ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР