По принцип бебетата се раждат с тегло около 3-5 килограма,

...
По принцип бебетата се раждат с тегло около 3-5 килограма,
Коментари Харесай

Как изглежда днес момичето, което преди 13 г. се родило 7,7 кг

По принцип бебетата се раждат с тегло към 3-5 кг, в случай че, несъмнено, няма здравословни отклонения. В света новородените с огромно тегло не са доста. Но преди 13 години имало един случай, когато жена родила момиче с тегло 7750 грама! Това беше връх за цялата съветска територия Алтай!

 бебе-7-килограма

Днес в svobodnazona.com ще ви разкажем по какъв начин това момиче е живяло през всичките тези 13 години, по какъв начин наподобява и се усеща.

Татяна Халина работела като акушерка, само че кариерата й стопира след раждането на първото й дете. След години в фамилията й към този момент имало 11 деца!

 семейство-11-деца

Съпругът на Татяна Виктор е боен, той постоянно върви в командировки, рядко е бил вкъщи и на практика не е взел участие в развъждането на децата. Мъжът е слаб, не е доста висок и слаб, а Татяна е с растеж от 157 см, само че с огромно телосложение.

11-тата бременност на Татяна минала без затруднения, ултразвукът посочил, че всичко е обикновено, няма патологии и бебето се развива съгласно упованията.

 бебе-тегло

Но 3 седмици преди раждането коремът на дамата стартира да пораства бързо и тя е изпратена на надзорен ултразвук. Тогава се оказало, че тежестта на детето е огромно и това се трансформирало в опасност за здравето на майката. Ето за какво Татяна имала планувано цезарово сечение.

Предполагало се, че момиченцето би трябвало да се роди с тегло 6 кг, само че не и 7750! За пръв път в света се родило бебе с такива килограми. Бебето било изпратено за спомагателни прегледи.

 голямо-бебе

За благополучие във връзка с здравето момичето било добре. Тя получила името Надежда.

В началото имало проблеми с храненето, майка й не можеше да я храни единствено с кърма и трябваше да я добавя с приспособено мляко.

 момиче

Сега Надя е на 13 години, а като я гледаме е мъчно да повярваме, че е родена с тегло от съвсем 8 кг. Прилича на нормално дете с обикновено тегло. Тя, както и родителите й, е с невисок растеж и през годините не са се появили здравословни проблеми. Днес Надежда гледа своите детски фотоси и не има вяра, че в миналото е била толкоз огромна.

 майка-и-дъщеря

Момичето е най-малкото в фамилията, тя е 11-то дете, а Татяна няма повече деца. Голямото семейство живее в тристаен апартамент, който страната отпуска на бащата боен. По-големите деца към този момент са основали фамилиите си и са напуснали дома си. Но когато всички се съберат, им е доста шумно и занимателно.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР