По примера на , така и в Столичния общински съвет

...
По примера на , така и в Столичния общински съвет
Коментари Харесай

БСП и Възраждане напуснаха заседанието на СОС

По образеца на, по този начин и в Столичния общински съвет също стана горещо - групите на " Възраждане " и на Българска социалистическа партия напуснаха съвещанието на градския парламент. Причините - демонтажът на МОЧА и  за ръководител на СОС Грети Стефанова.

По време на откриването на съвещанието на градския парламент, на което участва и кметът на София Васил Терзиев, общинските съветници събраха кворум . Общинарите обаче не пропуснаха да се скарат за. ПП/ДБ/Спаси София предложиха Грети Стефанова за ръководител на Столичния общински съвет (СОС). Аргументът - Стефанова можела да отпуши работата на градския парламент, с цел да бъдат признати план-сметката и бюджетът на София. Към сегашния стадий изясненост за образуване на управническо болшинство липсва, уточни общинският консултант от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев .

Той подсети по какъв начин в Народното събрание е бил определен Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание, защото парламентарно представители партии не могли да излъчат болшинство в законодателния орган. Колкото повече блокажите на СОС не престават, толкоз повече всички стават отвратителни на хората. Всички губим, приканвам си за разсъдък, прикани Бонев общинските съветници.

Бонев съобщи, че в София се написа история, само че тази история не е добра за институциите, които пазят публичния интерес, и те не смогват да надмогнат политическия си интерес в името на това да се работи по проблемите на хората. Ако няма определен ръководител на СОС - хората няма да видят канализация, инфраструктурни планове и усъвършенствания , които всяка една от партиите има в стратегиите си, уточни Бонев.

" Васил Терзиев даде ясно да се разбере, че има доста пари, които ще бъдат изгубени, в случай че продължаваме със следизборната меланхолия ", предизвести Бонев. Той се надява пречката за избор на ръководител на СОС да бъде преодоляна и да не се изричат повече високопарни думи.
 ГЕРБ няма да позволен
ГЕРБ няма да позволен " но бала " в СОС

Няма да поддържат и Грети Стефанова за ръководител на градския парламент

Карлос Контрера от групата на ПГ " Патриоти за София ", съобщи, че в случай че не му се дава думата, си е приготвил мегафон. Той не е склонен, че Грети Стефанова е готова да бъде пръв сред равни в градския парламент. На пет ракии ли оферирате госпожа Стефанова за ръководител на Столичния общински съвет, запита Контрера. Според него Грети Стефанова по " болшевишки " няма да дава думата на общинските съветници, с което заявява, че няма да поддържа нейната номинация.

Прошко Прошков от групата на ГЕРБ в СОС съобщи, че неговата група няма да поддържа Грети Стефанова за ръководител на градския парламент.

Председателят на БСП-София Иван Таков уточни, че по това време на годината хората транжирали прасе, а пък ръководещите - Паметника на Съветската войска . Българска социалистическа партия ще е гласът на разсъдъка и няма да взема решение вътрешно съдружни фамилни спорове. Таков не е сюрпризиран от думите на ГЕРБ за червени сватби в СОС, само че общинските съветници не могли да не престават да бъдат очевидци на безвластие, което се случва в центъра на София. Министерство на културата издаде акт за нарушаване на МОЧА, подсети Таков и прикани кметът на София Васил Терзиев неотложно да спре демонтажа на монумента.

" Какво ще извършите, откакто си легнете под пухените завивки с ГЕРБ ", заяде се Таков с общинските съветници на ПП-ДБ-Спаси София. Той посочи, че през днешния ден БСП-София няма да повдигнат претендент за ръководител на СОС , а претекстът -продължаващото безвластие с.

Дебатът продължава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР