По примера на чатботовете с изкуствен интелект и генераторите на

...
По примера на чатботовете с изкуствен интелект и генераторите на
Коментари Харесай

Ще успее ли AI да измести традиционния начин за създаване на видеа?

По образеца на чатботовете с изкуствен интелект и генераторите на неподвижни изображения някои запалянковци на видео с изкуствен интелект настояват, че нововъзникващата технология може един ден да промени развлеченията, като ви разреши да изберете собствен личен филм с персонализирани сюжетни линии и финали. Трябва обаче да се извърви дълъг път, преди този момент да се случи. Създателят на ChatGPT OpenAI даде визия за това по какъв начин може да наподобява тази технология, когато неотдавна сподели Sora. Тя съставлява нов инструмент, който към момента не е обществено наличен. 
Когато за първи път пуснахме софтуера доскоро по-малко от година, можехте да създавате 4-секундни клипове. Сега можете да създавате до 16 секунди по едно и също време.
Джейми Умферсън, Runway, началник на креативния отдел

Въпреки че Runway към момента не може да основава пълнометражни документални филми. Тя може да помогне за запълване на някои фонови видеоклипове или поддържащите фрагменти и подиуми. Според тях целевите им клиенти са хората, които си изкарват прехраната със основаване на наличие. Очакват ги доста рискове. Без ефикасни защитни ограничения генераторите на видеоклипове с изкуствен интелект могат да застрашат демокрациите с безапелационни и лесни за основаване " дийпфейк " видеоклипове за неща, които в никакъв случай не са се случвали. 
Смятам, че ще има в действителност основателни аргументи за безпокойствие по отношение на това по какъв начин тези модели, доста от които OpenAI и всички останали там, могат да бъдат употребявани за пропагандни, нечестни цели, измами.
Фред Хавемайер, Macquarie, началник на отдела за проучване на изкуствения разсъдък

Генерирането на видео е по-сложно от това на изображения, защото би трябвало да се вземе поради времевата динамичност или по какъв начин детайлите във видеото се трансформират. Runway тази година ще бъде хазаин на годишен кино фестивал за изкуствен интелект, на който ще се показват такива творби. Но дали човешката публика ще избере да гледа точно това, следва да разберем.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР