По преценки на НАТО в Украйна досега са били убити

...
По преценки на НАТО в Украйна досега са били убити
Коментари Харесай

НАТО: в Украйна са убити до 15 000 руски войници


По преценки на НАТО в Украйна до момента са били убити сред 7000 и 15 000 съветски бойци. А ранените евентуално са три пъти повече. По време на войната в Афганистан сред 1979 и 1989 са били убити към 15 000 съветски бойци.

По преценки на НАТО в Украйна до момента са били убити сред 7000 и 15 000. Тази оценка е направена въз основа на данни от украинци, на публикуваните от Русия информации и на информации от тайните служби, разгласи почитан боен, който избира да резервира анонимност, написа ДПА.
Редакцията предлага
три пъти повече от убитите, се споделя още в обява на организацията. Това съмнение се прави въз основа на статистиките от предходни военни спорове. За съпоставяне: съгласно предоставените данни, по време на войната в Афганистан сред 1979 и 1989 са били убити към 15 000 съветски бойци.

Преди броени дни близкият до Кремъл вестник " Комсомолская истина " разгласява на уеб страницата си информация, съгласно която във войната в Украйна са били убити хиляди съветски бойци, само че по-късно тя беше изтрита. В нея се споделяше, че по данни на министерството на защитата броят на убитите съветски бойци е 9861. Той е много по-висок от публично оповестения от Русия - до момента Москва е удостоверила гибелта на 498 съветски бойци.

***
Вижте и това видео от нашия списък:
" Сърцето ми се къса. Искам да се удрям за Киев. "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР