По предварителни сезонно изгладени данни през август 2020 г. оборотът

...
По предварителни сезонно изгладени данни през август 2020 г. оборотът
Коментари Харесай

Спад на търговията на дребно през август


По предварителни сезонно изгладени данни през август 2020 година оборотът в раздел „ Търговия на дребно , без търговията с коли и мотоциклети “ по съпоставими цени нараства с 2.6% по отношение на предходния месец, демонстрират данните на Национален статистически институт.

През по-миналия месец оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, понижава с 12.2% в съпоставяне със същия месец на миналата година.

Месечни промени

През август 2020 година се следи нарастване на оборота по отношение на предходния месец при: търговията на дребно с нехранителни артикули - с 4.0%, търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения - с 2.9%, и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.6%.

В търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали по-съществено нарастване се следи при: търговията на дребно в неспециализирани магазини с разнородни артикули - с 14.2%, търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 9.2%, и търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 9.0%.

Годишни промени

През август 2020 година в съпоставяне със същия месец на 2019 година се следи спад на оборота при: търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 18.5%), търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения (със 17.0%) и търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 5.7%).

По-значително намаляване в търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е записано при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 22.1%, търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 9.0%, и търговията на дребно в неспециализирани магазини с разнородни артикули – със 7.3%. Ръст е регистриран при търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет – с 43.1%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР